Crna Gora: avionska karta skuplja od odmora

Izvor: Vostok.rs, 07.Jun.2011, 15:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crna Gora: avionska karta skuplja od odmora

07.06.2011. -

Razmišljajući o tome gde da provedu letnji odmor, sve više građana Rusije bira Crnu Goru. Svake godine popularnost odmora u toj zemlji raste. 2010. godine Crnu Goru je posetilo milion i dvesta hiljada stranaca. Većina od njih su stanovnici Balkana, na drugom mestu se sigurno drže Rusi – oko 120 hiljada ljudi. Takve podatke dao je u toku konferencije za štampu ambasador Crne Gore u Rusiji Slobodan Backović. On smatra da su se pozitivna očekivanja od turističke >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << sezone opravdala, neophodno je smanjiti cenu avionskih karata. Ispada nelogično: sada avionska karta iz Moskve u Crnu Goru i nazad košta više nego neposredno odmor u našoj zemlji.

U čemu je prednost Crne Gore u poređenju sa drugim letovalištima i zašto ruski turisti često biraju upravo ovu zemlju?

Po mom mišljenju, glavna prednost je naša priroda. Možete mirno da smenjujete odmor na moru odmorom u planinama. Ako se govori o ruskim turistima, ovde veliku ulogu igra i odsustvo jezičke barijere, bliskost jezika. Pa i odnos prema Rusima ovde je uvek bio odličan. Ipak shvatamo da bez obzira na sve pluseve, kvalitet usluga u Crnoj Gori daleko je od idealnog i stalno ga je potrebno poboljšavati.

Ambasador je govorio i o perspektivama stupanja Crne Gore u EU i moguće uvođenje viza za ruske turiste, što bi bila posledica tog koraka.

Da, mi pregovaramo o stupanju u EU, ali kada će se pregovori završiti teško je reći. Po meni, treba da prože bar 6 godina, i nadam se da će za to vreme Rusija i EU dostići određene sporazume povodom viznog režima. U svakom slučaju narednih godina Crna Gora će ostati za ruske građane zemlja za koju nije potrebna viza.

Radi potpune slike treba dodati da je najveći deo nacrta dokumenata o zajedničkim koracima Rusije i EU na uspostavljanju bezviznog režima već usaglašen i na dnevnom redu samita Rusija-EU, koji će biti održan 9. i 10. juna u Nižnjem Novgorodu ovo pitanje je među glavnim.

Izvor: Golos Rossii, foto: lassi.kurkijarvi / flickr.com
Pogledaj vesti o: Ambasador Rusije

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.