Članica Pusi rajota u samici

Izvor: B92, 23.Nov.2012, 15:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Članica "Pusi rajota" u samici

Moskva -- Članica benda "Pusi rajot" Marija Aljohina prebačena je u samicu. Uprava zatvora tvrdi na lični zahtev i to zbog problema sa ostalim zatvorenicima.

Aljohina (24), osuđena na dve godine zatvora zbog "pank molitve" i kritike Kremlja u crkvi, sada se nalazi u posebnom odeljenju kaznene ustanove Bereznjiki kod Perma.

"Bilo je nekih tenzija u odnosima. Kako stvari ne bi eskalirale, odlučila je da zatraži >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od uprave premeštaj u drugu ćeliju. Ona se nalazi u ćeliji sa jednim krevetom", navela je portparolka ustanove.

Izveštaji medija o ovom slučaju se razlikuju, jer neki navode da je Aljohina prebačena u deo zatvora sa "veoma lošim uslovima", protiv svoje volje, kao i da je zatražila sastanak sa svojim advokatom zbog toga.

Osim Aljohine, sredinom oktobra osuđena je i Nadežda Tolokonikova (22), koja svoju kaznu služi u drugoj ustanovi.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Članica Pusi rajota pobegla u samicu

Izvor: Kurir, 23.Nov.2012

Izbila je napetost u odnosima s ostalim osuđenicama i ona je odlučila da podnese zahtev upravi zatvora..MOSKVA - Marija Aljohina, članica ruske pank grupe "Pusi rajot", koja služi zatvorsku kaznu u Permskoj pokrajini, istočno od Moskve, prebačena je u "samicu" na sopstveni zahtev, navele su zatvorske...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.