Činovnik Ambasade SAD u Moskvi pokušao da na aerodrom unese granatu

Izvor: Vesti-online.com, 09.Mar.2019, 15:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Činovnik Ambasade SAD u Moskvi pokušao da na aerodrom unese granatu

Jedan činovnik američke ambasade u Moskvi pokušao je da na aerodrom Šeremetjevo u svojoj torbi unese minobacačku granatu sa detonatorom, saopštilo je rusko Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Kako se precizira, granata koja je pronađena kod njega nije bila napunjena eksplozivom. Činovnik Ambasade je, nakon što mu je granata oduzeta, odleteo za Njujork.

Ruske vlasti su istog časa obavestile Ambasadu >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << SAD o incidentu, prenose mediji. "Nadamo se da će Ambasada u skorijoj budućnosti razjasniti detalje incidenta", dodaje se u saopštenju MUP-a.

Oglasilo se i Ministarstvo inostranih poslova Rusije, koje smatra da se radi o namernoj provokaciji.

"Imajući u vidu sve mere bezbednosti koje je Amerika preduzela na aerodromima nakon terorističkih napada 2001. godine, on jednostavno nije mogao da ne zna koliko je ozbiljna stvar imati granatu u koferu. To znači da je svesno to učinio", tvrdi rusko Ministarstvo.
Pogledaj vesti o: Nju Jork

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Moskva: U torbi službenika ambasade SAD nađen predmet sličan granati

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 09.Mar.2019

Rusko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da je "predmet sličan minobacačkoj granati" oduzet iz prtljaga službenika američke ambasade na moskovskom aerodromu Šeremetjevo 9. marta, javila je ruska državna novinska agencija TASS. U izveštaju se navodi da je objekat imao detonator, ali ne...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.