Izvor: RTS, 21.Avg.2022, 07:44

Ćerka bliskog Putinovog saradnika nastradala u eksploziji automobila u Moskvi

Tridesetogodišnja novinarka bila je sama u vozilu u kojoj je trebalo da bude i njen otac, filozof i književnik Aleksandar Dugin, koji je u poslednjem trenutku promenio planove. Dugina smatraju ideologom "evroazijske" politike Rusije i čovekom od velikog uticaja na Vladimira Putina.
Darja Dugina, ćerka poznatog ruskog filozofa Aleksandra Dugina, nastradala je u eksploziji automobila u predgrađu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Moskve u subotu uveče. To je agenciji Tas potvrdio Andrej Krasnov, lider pokreta Ruski horizont, blizak prijatelj Duginovih.
„Da, ovo je užasan događaj, lično sam poznavao Duginovu," rekao je Krasnov potvrdivši da je automobil pripadao Aleksandru Duginu.
„To su bila kola njenog oca. Darja vozi drugi automobil, ali je danas uzela očev auto, jer je Aleksandar imao druge planove. On se vratio, bio je na mestu tragedije. Moj utisak je da je Aleksandar bio meta napada, ili su meta bili oboje," dodao je Krasnov.
Terenski automobil Tojota Lendkruzer Prado eksplodirao je blizu sela Boljše Vjazemi u moskovskoj oblasti i tom prilikom je usmrćena jedna ženska osoba, zvanično je TASS-u potvrdila lokalna policija.
Za sada nema zvaničnih izveštaja o uzrocima eksplozije.

Prema saznanjima medija Aleksandar Dugin i njegova ćerka proveli su veče na događaju u predgrađu Moskve i trebalo je zajedno da se vrate u grad, ali je Dugin u poslednjem trenutku promenio planove.
Aleksandar Dugin smatra se na Zapadu bliskim prijateljem predsednika Putina i važnim savetnikom za nacionalna pitanja. Veruje se da je odnos Rusije prema Ukrajini, kao i pripajanje Krima, deo njegovog viđenja budućnosti nacije, kao i to da Rusija mora da ima znatno agresivniju ulogu na svetskoj sceni.
Zapadni mediji nazivaju ga ultra nacionalistom i „Putinovim mozgom", odnosno čovekom od velikog uticaja na ruskog predsednika. Smatra se začetnikom ideje novog evroazijatstva, pristalica je tradicionalizma, kritičar marksizma i liberlizma.
Raša tudej o Duginu piše kao o relativno marginalnoj političkoj figuri, koji jeste bio savetnik mnogih političara, ali nikada nije imao zvaničnu funkciju i nije tako blizak Kremlju. Takođe, RT kaže da su neki njegovi stavovi bili previše radikalni čak i za ruske nacionalističke krugove. 

Njegova ćerka, Darja Dugina, bila je novinarka i u potpunosti je delila stavove svog oca, podržavajući politiku Rusije prema Ukrajini. Imala je trideset godina.
Oboje su bili sankcionisani zabranom putovanja na Zapad kao bliski saradnici ruskih vlasti.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SLOMLJENI DUGIN SE HVATA ZA GLAVU Putinov ideolog došao na mesto pogibije ćerke, prijatelj otkrio detalje smrti: "To je bio auto njenog oca" (VIDEO)

Izvor: Blic, 21.Avg.2022

Darja Dugina, ćerka uticajnog nacionaliste i ruskog filozofa Aleksandra Dugina, ubijena je u subotu kada je eksplodirao automobil kojim je putovala u Podmoskovlju, javila je ruska državna novinska agencija TASS, a preneo CNN.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.