Ćaćo je izabrao Italiju: Iz Moskve u Milano

Izvor: Mondo, 30.Jul.2019, 11:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ćaćo" je izabrao Italiju: Iz Moskve u Milano

Serhio Rodrigez karijeru nastavlja u Milanu...

"Palakanestro" jača iz dana u dan...

Najjači košarkaški rang u Italiji dobio je još jedno zvučno ime, a Milano definitivno pravi konkurentan tim u borbi za vrh Evrolige. Novi član Olimpije i saigrač Vladimira Micova i Nemanje Nedovića je jedan od najboljih bekova u Evropi Serhio Rodrigez.

 Španac je jedan u nizu lidera koji su ovog leta napustili CSKA, a pre njega je to uradio Nando De Kolo, koji >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << je pojačao Fenerbahče.

"Ćaćo" je u Moskvi proveo dve godine, posle kratke epizode u Filadelfiji. Sa ruskim timom je u minuloj sezoni osvojio Evroligu,  prosečno beleživši 10,2 poena i 4,5 asistencija po utakmici.

Serhio Rodriges je u karijeri još igrao za Estudijantes, Portland, Sakramento, Njujork, Real Madrid i Filadelfiju.

Sa reprezentacijom Španije osvojio je Svetsko prvenstvo 2006. i Eurobasket 2015. godine. Sa Olimpijskih igara ima srebro iz 2012. i bronzu iz 2016, dok sa šampionata Starog kontinenta ima još srebro i dve bronze. Rodrigez je nedavno objavio da neće igrati za "crvenu furiju" na Mundobasketu u Kini.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.