Bolivija predala Rusiji: Želimo i mi

Izvor: B92, 02.Avg.2023, 17:19

Bolivija predala Rusiji: "Želimo i mi"

Bolivija je predala Rusiji notu o želji da se pridruži BRIKS-u.

Ambasada Bolivije u Rusiji predala je Ministarstvu spoljnih poslova u Moskvi notu o želji te zemlje da se pridruži BRIKS-u, saopštila je šefica moskovskog diplomatskog predstavništva Marija Luiza Ramos Ursagaste.

"Preneli smo ovu notu svim zemljama o našoj želji da se pridružimo BRIKS-u, zatim smo, odlukom BRIKS-a, pozvali predsednika Bolivije na samit", rekla je ona, prenela je agencija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << RIA Novosti.

BRIKS je 2022. godine najavio da će proširiti broj zemalja članica kako bi organizaciju učinio inkluzivnijom.

Najmanje 19 država već je izrazilo želju da se pridruži ekonomskom bloku, uključujući Argentinu, Iran, Alžir, Tunis, Tursku, Saudijsku Arabiju i Egipat. Dvadeseta zemlja bi mogla da bude Venecuela.

Kako je u intervjuu za RIA Novosti rekao ambasador Južne Afrike u Moskvi Mzuvukile Maketuka, sve zemlje BRIKS pozdravljaju proširenje, ali je neophodno utvrditi modalitete za prijem novih članova, a o ovom pitanju treba odlučivati kolektivno.

Samitu BRIKS, koji će biti održan u Johanesburgu 22-24. avgusta, prisustvovaće lideri Kine, Indije, Brazila i Južne Afrike, Rusiju će predstavljati ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov, a predsednik Rusije Vladimir Putin učestvovaće putem video linka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bolivija izrazila želju da se pridruži BRIKS-u: Uručila zvaničnu notu Rusiji

Izvor: 24sedam.rs, 02.Avg.2023

Najmanje 19 država već hoće članstvo u ovom ekonomskom bloku

Nastavak na 24sedam.rs...

Ova južnoamerička država takođe namerava da uđe u BRIKS: Rusiji su predali notu o želji, čeka se samit krajem avgusta

Izvor: Blic, 03.Avg.2023, 11:45

Ambasada Bolivije u Rusiji predala je Ministarstvu spoljnih poslova u Moskvi notu o želji te zemlje da se pridruži BRIKS-u, saopštila je šefica moskovskog diplomatskog predstavništva Marija Luiza Ramos Ursagaste.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.