Bocan Harčenko: Moskva zabrinuta u vezi sa zakonom o veroispovesti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Jan.2020, 20:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bocan Harčenko: Moskva zabrinuta u vezi sa zakonom o veroispovesti

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan Harčenko izjavio je večeras da je Moskva zabrinuta zbog situacije u vezi sa usvajanjem Zakona o slobodi veroispovesti u Crnoj Gori i poručio da je najbolji način da se to pitanje reši u Crnoj Gori, u dogovoru sa Srbijom, a ne u Savetu bezbednosti UN. 

Na pitanje studenata Pravnog fakulteta da li bi Rusija pristala da pokrene raspravu u SB UN na temu položaja Srba i SPC u CG, ako bi Srbija to od nje tražila, Bocan Harčenko >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je rekao da Rusiju zabrinjava ova situacija, kao i situacija u pravoslavlju u Ukrajini, gde je, kako je naveo, u toku pokušaj rascepa Pravoslavne crkve.

Ambasador je dodao da će Rusija, ako dobije neku vrstu molbe, pokušati da da svoj doprinos u pravnim okvirima ovoj situaciji, ali je ocenio da ona nije za SB UN.

"Ona je za rešavanje, na najbolji način u Crnoj Gori, zajedno sa Srbijom", rekao je Bocan Harčenko studentima Pravnog fakulteta, gde je održao predavanje o Rezoluciji 1244.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.