Bivši ruski ministar proglašen krivim za korupciju

Izvor: Mondo, 15.Dec.2017, 12:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bivši ruski ministar proglašen krivim za korupciju

Sud u Moskvi proglasio je krivim bivšeg ruskog ministra za ekonomiju Alekseja Uljukajeva za primanje mita od dva miliona dolara. Uljukajev tvrdi da su suđenje montirali bliski saradnici predsednika Vladimira Putina.

Foto: AP Photo/Ivan Sekretarev

Uljukajev, najviši ruski zvaničnik uhapšen od 1993. godine, priveden je prošle godine u sedištu najvećeg naftnog prozivođača Rosnjefta, posle prikrivene operacije glavne ruske obaveštajne agencije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
Uljukajev je odbacio optužbe i rekao da mu je sve namestio uticajni generalni direktor Rosnjefta Igor Sečin.

Sud je utvrdio da je Uljukajev lično uzeo mito od Igora Sečina, direktora naftnog giganta "Rosnjeft", rekao je sudija.

Russian prosecutors call for a 10-year prison sentence for former economy minister Alexei Ulyukayev who is accused of extorting a $2 million bribe https://t.co/xsGW0b3nqipic.twitter.com/ETy1QKmajr

— AFP news agency (@AFP) December 4, 2017

Sudija Larisa Semionova je čitajući presudu rekla da je Uljukajev kriv za primanje mita za vreme vršenje zvanične funkcije.

Kazna koja mu je određena biće izrečena na kraju čitanja presude.

Tužilaštvo je tokom suđenja tvrdilo da je Uljukajev zatražio novac od "Rosnjefta" da bi njegovo Ministarstvo odobrilo kupovinu naftne kompanije "Bašnjeft".

Former Russian Economic Development Minister Alexei Ulyukayev has been found guilty of bribery, @Vedomosti reports. He is the first minister to stand trial in #Russia's recent history. pic.twitter.com/lgxiHDZFjg

— BBC Monitoring (@BBCMonitoring) December 15, 2017

Tužioci su ranije ovog meseca tražili od suda da ga osudi na deset godina strogog zatvora i da mu se odredi kazna od oko pet miliona dolara.

Korupcioni skandal drma Kremlj, uhapšen ministar!
Pogledaj vesti o: Moskva,   Vladimir Putin

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Bivšem ministru ekonomije osam godina zatvora zbog mita

Izvor: N1 televizija, 15.Dec.2017

Bivši ruski ministar ekonomije Aleksej Uljukajev osuđen je na osam godina strogog zatvora za primanje mita od dva miliona dolara čime je okončano suđenje za koje on tvrdi da su ga montirali bliski saradnici predsednika Vladimira Putina...Uljukajev, najviši ruski zvaničnik osuđen za korupciju...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.