Bivše sovjetske države u unakrsnoj vatri dok Zapad pokušava da im ugrozi veze sa Rusijom — Lavrov

Izvor: Vostok.rs, 17.Maj.2023, 23:19

Bivše sovjetske države u unakrsnoj vatri dok Zapad pokušava da im ugrozi veze sa Rusijom — Lavrov

 
Zapad stalno nastoji da najbliže saveznike Rusije na postsovjetskom prostoru dovede u veoma neugodnu poziciju zbog njihovih veza sa Moskvom, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.
U intervjuu za televiziju Cargrad objavljenom na sajtu Ministarstva spoljnih poslova u sredu, najviši ruski diplomata je izjavio: „Postoji mnogo činjenica zasnovanih na akcijama, izjavama naših najbližih saveznika, naših strateških partnera koji kažu da su stavljeni (blago rečeno) u veoma neprijatnan položaj. Oni se trude da ne urade ništa što bi izazvalo ekonomsku štetu“, izjavio je ruski šef diplomatije. „Zapad metodično i cinično zahteva od njih da se uzdrže od preduzimanja koraka suprotnih interesima zapadnih država, obećavajući im svašta, iako u stvarnosti to znači samo mešanje u unutrašnje stvari.“ Prema Lavrovu, saveznici Moskve su se „našli u unakrsnoj vatri“, a Rusija, EAEU i ZND čine, kako je rekao, „lavovski udeo“ u njihovim ekonomskim vezama. U međuvremenu, uloga Zapada u ekonomiji Centralne Azije i Južnog Kavkaza raste, dodao je on. „Istovremeno se širi mreža nevladinih organizacija koje se finansiraju iz budžeta, pre svega Sjedinjenih Država, Britanije i Evropske unije. U nizu postsovjetskih zemalja osećaju se opuštenije i čak pokušavaju da preuzmu snage. Neću ih nabrajati, oni su dobro poznati“, izjavio je Lavrov. „Ali uprkos svemu ovome, verujem da ove zemlje stoje zajedno sa Ruskom Federacijom. One su zaista naši saveznici. Dan pobede, 9. maj 2023. godine, to je još jednom potvrdio“, naglasio je on.     Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti
Izvor: TASS

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.