Bežite: Moskva se sveti

Izvor: B92, 25.Nov.2022, 18:08

Bežite: "Moskva se sveti"

Stanovnici nedavno oslobođenog strateški važnog grada Hersona na jugu Ukrajine prinuđeni su da pobegnu zbog teškog ruskog granatiranja sa druge strane Dnjepra.

Kristina Berdinski, ukrajinska novinarka, saopštila je da su njeni rođaci pobegli iz Hersona posle „nasilnog granatiranja” grada sinoć i jutros.

"Moskva se sveti Hersonu i njegovim stanovnicima, koji nisu prihvatili okupaciju".
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Danas popodne stigle su nove informacije o ruskom granatiranju oslobođenog Hersona. Guverner Hersona saopštio je da se pacijenti evakuišu iz gradskih bolnica zbog ruskog granatiranja.

"Zbog kontinuiranog ruskog granatiranja, evakuišemo pacijente iz bolnica u Hersonu“, objavio je na svom Telegram kanalu Jaroslav Januševič, guverner Hersona. On je dodao da će deca iz regionalne kliničke bolnice biti prebačena u Nikolajev, dok će 100 pacijenata iz regionalne psihijatrijske bolnice u Hersonu biti prebačeno u Odesu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.