Bela kuća: Iran i Rusija pojačavaju vojnu saradnju

Izvor: Beta, 15.Maj.2023, 21:09

Bela kuća: Iran i Rusija pojačavaju vojnu saradnju

Iran i Rusija "pojačavaju svoju vojnu saradnju bez presedana", izjavio je večeras portparol Saveta za nacionalnu bezbednost SAD Džon Kirbi (John Kirby) i dodao da Moskva želi da nabavi savremenije iranske bespilotne letelice."Koristimo alate koji su nam na raspolaganju da otkrijemo i ometamo ove aktivnosti i spremni smo da učinimo više", rekao je Kirbi i dodao da će SAD narednih dana saopštiti nove sankcije protiv onih uključenih u te transakcije dve zemlje.Prema njegovim rečima, u pitanju je vojno partnerstvo Irana i Rusije koje je štetno za Ukrajinu, Bliski istok i međunarodnu zajednicu."Nastavljaju se kontakti Irana i Rusije oko prodaje naoružanja, posebno savremenijih dronova", rekao je Kirbi i dodao da je Iran od avgusta isporučio Rusiji više od 400 dronova, uglavnom tipa Šahed.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Bela kuća zabrinuta: Sve je više naznaka da Rusija i Iran proširuju odbrambeno partnerstvo

Izvor: Blic, 16.Maj.2023, 00:41

Sve je više naznaka da Rusija i Iran proširuju odbrambeno partnerstvo koje će pomoći Moskvi da produži rat u Ukrajini, saopštila je danas Bela kuća. Dodaje se da proširenje saradnje dve zemlje predstavlja pretnju za susede Irana, prenosi Rojters.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.