BUGARI ZARILI NOŽ U LEĐA RUSIMA: Moskva im sigurno neće ostati dužna

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Apr.2021, 14:35

BUGARI ZARILI NOŽ U LEĐA RUSIMA: Moskva im sigurno neće ostati dužna

Nastavak diplomatskog rata evropskih država sa Rusijom

Bugarske vlasti su saopštile danas da proteruju jednog ruskog diplomatu, nakon što su bugarski tužioci izrazili sumnju da je Rusija umešana u četiri eksplozije u skladištima oružja u Bugarskoj.

Bugarska ministarka spoljnih poslova Ekaterina Zaharijeva je, na sastanku sa ruskim ambasadorom, zatražila punu saradnju Rusije u istrazi okolnosti eksplozije i pokušaja trovanja bugarskog trgovca oružjem Emilijana >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Gebreva, prenosi agencija Rojters.

The Bulgarian prosecutor’s office has announced that it suspects six Russians were responsible for four explosions at military depots used by Emilian Gebrev & also attempting to assassinate the weapons dealer.

Which was unsuccessful. https://t.co/67E36pXF7W

— Bryan MacDonald (@27khv) April 28, 2021

Na takvu odluku Bugarske je odmah reagovalo rusko ministarstvo spoljnih poslova, koje je saopštilo da će Rusija odgovoriti na proterivanje jednog od svojih diplomata iz Bugarske, izvestila je ruska novinska agencija Interfaks.

Bugarski tužioci su saopštili danas da prikupljaju dokaze o mogućoj umešanosti šest Rusa u četiri eksplozije između 2011. i 2020. godine u bugarskim skladištima oružja, u kojima se čuvala municija za izvoz u Ukrajinu i Gruziju.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.