BRAJANA STIGLA KAZNA - I TO ONA NAJSTROŽA: Optuženog za ubistvo čeka užas - tužilaštvo donelo odluku?

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Jun.2023, 12:58

BRAJANA STIGLA KAZNA - I TO ONA NAJSTROŽA: Optuženog za ubistvo čeka užas - tužilaštvo donelo odluku?

Tužilaštvo će nastaviti da "pregleda dodatne informacije kako budu dospele".

Tužioci okruga Latah, Ajdaho, tražiće smrtnu kaznu za Brajana Kobergera, optuženog za ubistvo četiri studenta Univerziteta Ajdaho u kući van kampusa u gradu Moskvi prošle jeseni.

Kako se navodi u sudskom dokumentu podnetom u ponedeljak, država "nije identifikovala niti je dobila nikakve olakšavajuće okolnosti" koje bi je sprečile da razmatra smrtnu kaznu, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << prenosi CNN.

- Shodno tome, uzimajući u obzir sve dokaze koji su trenutno poznati državi, država je primorana da objavi obaveštenje o nameri da zatraži smrtnu kaznu - navodi se u podnesku.

Tužilaštvo će nastaviti da "pregleda dodatne informacije kako budu dospele" i zadržava pravo da izmeni ili povuče obaveštenje, u skladu sa podneskom.

Tim povodom CNN se obratio Kobergerovim advokatima za komentar.

Podsetimo, osumnjičeni Brajan Koberger (28) uhapšen je krajem decembra u Pensilvaniji. On je optužen po četiri tačke za ubistvo prvog stepena. Brajan Koberger (28) se pojavio i na sudu u Pensilvaniji, gde je uhapšen u raciji na njegovu porodičnu kuću prošle nedelje, ali se tokom saslušanja nije izjasnio o krivici.

On je sumnjiči za ubistvo Kejli Gonkalves (21), Medison Mogen (21), Ksane Kernodl (20) i Ksaninog dečka Itana Čepina (20) u ranim satima 13. novembra prošle godine.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.