BLOKIRALI BEOGRAD: Oko 500 studenata zatvorilo ulice prestonice!

Izvor: Telegraf.rs, 01.Okt.2014, 20:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BLOKIRALI BEOGRAD: Oko 500 studenata zatvorilo ulice prestonice!

Studenti su, protestujući zbog izmena Zakona o visokom obrazovanju, prošetali od Trga republike do hotela "Moskva", nakon čega su skrenuli ka Skupštini Srbije i vratili se do Filozofskog fakulteta

Oko 500 studenata Beogradskog univerziteta blokiralo je danas ulice u centru Beograda protestujući zbog izmena Zakona o visokom obrazovanju.

Zbog šetnje, saobraćaj u centru grada bio je u prekidu, studenti su se razišli i ulice su sada prohodne. >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << Studenti su najavili veliki protest za 15. oktobar!

Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

Oni su prošetali od Trga republike do hotela “Moskva”, nakon čega su skrenuli ka Skupštini Srbije i vratili se do Filozofskog fakulteta, piše “Blic”.

Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

Deo studenata Filozofskog fakulteta, okupljenih pod imenom “Studentski protest 2014.”, protestovao je danas na platou ispred ovog fakulteta, zahtevajući prekid naplaćivanja prijavljivanja godine studentima sa preko 60 bodova; vraćanje budžetski finansirane produžene godine za sve studente koji su na budžetu upisali četvrtu godinu; besplatnu prvu ispitnu prijavu (i naplaćivanje druge po ceni od 100 dinara); da studenti iz 2006. godine nastave da studiraju po statutu iz te godine.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.