Avion sa našim građanima iz Moskve i Varšave stigao na aerodrom Nikola Tesla

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Apr.2020, 22:39

Avion sa našim građanima iz Moskve i Varšave stigao na aerodrom "Nikola Tesla"

Avion je sleteo oko 18.00 sati, objavljeno je na sajtu beogradskog aerodroma "Nikola Tesla.

Avion Er Srbije A319 iz Moskve i Varšave vratio se u Beograd sa više od 140 naših građanima.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je ranije danas da je Vlada Srbije u dogovoru sa predsednikom Aleksandrom Vučićem organizovala let Er Srbije za Moskvu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i Varšavu kojim će biti vraćeno 144 naših građana.

- Među putnicima se nalaze studenti, bolesnici, trudnice, naši građani koji su ostali bez posla, kao i više naših sportista i trenera - rekao je Dačicć.

Ministar je rekao i da, iako je bilo dogovoreno, današnjim letom za Moskvu nisu prevezeni ruski građani, jer nisu dobili dozvolu ruskih vlasti da mogu da uđu u Rusiju.

Podsećanja radi, građani Srbije koji se vraćaju iz inostranstva testiraju se na korona virus ukoliko se prilikom pregleda na graničnom prelazu pokaže da imaju neke simptome tog virusa, a ukoliko ih nemaju, dobijaju rešenje o samoizolaciji u trajanju od 28 dana, izjavio je danas državni sekretar Ministarstva zdravlja Berislav Vekić.

- Propisano je da svi naši građani i putnici koji drumskim i avionskim saobraćajnm dolaze u Srbiju odmah na graničnom prelazu budu pregledani u smislu uzimanja anamnestičkih podataka, da li imaju povišenu temepraturu, otežano disanje, kašalj. Ako imaju neke od tih simptoma oni se automatski odmah testiraju - rekao je Berislav Vekić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.