Austrija poziva na dijalog sa Rusijom

Izvor: Vostok.rs, 22.Maj.2023, 11:40

Austrija poziva na dijalog sa Rusijom

 
Beč održava neformalni kanal komunikacije sa Moskvom i poziva na dijalog sa Rusijom uprkos ukrajinskom sukobu, izjavio je austrijski ministar spoljnih poslova Aleksandar Šalenberg.
„Zapad treba da nastavi da razgovara sa Rusijom na način na koji to radi američka vlada“, istakao je on u intervjuu nemačkom listu Die Welt objavljenom u ponedeljak. Za dalje razgovore sa Rusijom, smatra Šalenberg, trebalo bi da se koriste međunarodne platforme poput Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) i Ujedinjenih nacija. Visoki austrijski diplomata to vidi kao „globalnu odgovornost“ zapadnih zemalja. Šalenberg je naglasio da je Beč nastavio da komunicira sa Moskvom putem neformalnih kanala. „Rusija nije nestala sa mape, ostajući najveći geografski sused EU i najveća nuklearna sila u svetu“, dodao je on.     Poštovani čitaoci, na našem Telegram kanalu možete pratiti sve vesti o specijalnoj operaciji Oružanih snaga Ruske Federacije u Ukrajini, kao i o dešavanjima u Donjeckoj i Luganskoj Narodnoj Republici. Takođe, možete pogledati video snimke, karte i fotografije koje stalno pristižu.
Naš Telegram kanal - https://t.me/vostokvesti
Izvor: TASS

Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.