Antarktik: Posada jahte preživela

Izvor: B92, 07.Apr.2012, 15:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Antarktik: Posada jahte preživela

Moskva -- Članovi posade rusko-ukrajinske ekspedicije, čija je jahta nestala u oluji tokom istorijske ekspedicije oko Južnog i Severnog pola, živi su i bore se sa ledom.

Oni su na Antarktiku, ali im ponestaje goriva.

Portparolka osmočlanog tima jahte "Skorpijus" Ana Subotina izjavila je da ju je kapetan putem elektronske pošte obavestio da je cela posada dobro i da niko nije povređen, javila je agencija Frans pres.

Budući da im je u teškim uslovima >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ostalo goriva za još samo dva i po dana, tim se sada kreće ka Čileu.

Posada "Skorpijusa" nije se javljala nekoliko dana nakon što je voda tokom oluje oštetila satelitsku antenu na brodu.

Jahta je na putovanje krenula iz crnomorske luke Soči 18. septembra prošle godine, a cilj je da postane prva jahta koja je oplovila Južni i Severni pol u istoj godini.

Tim "Skorpijusa" čine četiri ruska i troje ukrajinskih državljana.
Pogledaj vesti o: Moskva,   Rat u Ukrajini

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Posada jahte nestale na Antarktiku živa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Apr.2012

MOSKVA -..Članovi posade rusko-ukrajinske ekspedicije, čija je jahta, kako se verovalo, nestala u oluji tokom istorijske ekspedicije oko Južnog i Severnog pola, živi su i bore se sa ledom na Antarktiku, ali im ponestaje goriva...Portparol osmočlanog tima jahte "Skorpijus" Ana Subotina izjavila je...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Pronađeni članovi istraživačke ekspedicija nestale na Antarktiku

Izvor: SEEbiz.eu, 07.Apr.2012

KIJEV - Članovi posade rusko-ukrajinske ekspedicije, čija je jahta "Skorpijus" nestala u oluji tokom ekspedicije oko Južnog i Sjevernog pola, živi su i bore se sa ledom

Nastavak na SEEbiz.eu...

Skorpijus u ledenom zarobljeništvu

Izvor: Vostok.rs, 08.Apr.2012, 13:46

08.04.2012. -..Na Antarktiku je nestala jedrilica Skorpijus, koja vrši polarnu ekspediciju oko sveta, Sa njom ne može da se dobije veza, ali signal SOS mornari ne šalju. Ako ne dođe do vesti 7. aprila, počeće aktivno traženje broda. Jedrilica Skorpijus sa rusko-ukrajinskom posadom od 8 ljudi ima...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.