Izvor: Vostok.rs, 26.Jun.2023, 11:18

Američki ambasador u Moskvi kontaktirao ruske diplomate zbog krize sa Vagnerom — TV

Ambasadorka SAD u Rusiji Lin Trejsi stupila je u kontakt sa zvaničnicima ruskog ministarstva spoljnih poslova usred situacije oko Vagnera, ali američki državni sekretar Antoni Blinken nema kontakte sa ruskim ministrom spoljnih poslova Sergejem Lavrovom, saopštio je u nedelju televizijski kanal CBS, pozivajući se na svoje izvore.
Kako prenosi Si-Bi-Es, kontakti sa Rusijom vršeni su kako između ambasadora Trejsija i ruskog ministarstva spoljnih poslova, tako i na nekoliko drugih nivoa. Međutim, nije bilo kontakata između najviših diplomata dve zemlje. Na pitanje o kontaktima sa ruskom stranom, američki državni sekretar Antoni Blinken izjavio je u intervjuu za Si-Bi-Es: „Naložio sam svom timu po predsednikovom nalogu da se angažuje sa Rusima, pre svega, kako bi se uverio da oni razumeju svoje odgovornosti u smislu zaštite sopstvenog osoblja, obezbeđivanja njihove bezbednosti i blagostanja, kao i svih američkih građana u Rusiji“. „Tako da se veliki broj ljudi angažovao kako bi se osiguralo da Rusi dobiju tu poruku“, dodao je on. Na pitanje da li će američki predsednik Džo Bajden stupiti u kontakt sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom ili da li je direktor CIA imao ikakve kontakte sa ruskim obaveštajcima, on je izjavio: „Neću ulaziti u bilo kakve diplomatske kontakte koje možda imamo ili smo imali, ja mogu da vam kažem da smo, po mom instrukciju, po nalogu predsednika, imali neke angažmane sa Rusima tokom vikenda kako bismo bili sigurni da razumeju svoje odgovornosti kada je u pitanju bezbednost i bezbednost našeg osoblja u Rusiji. Veoma važno da to radimo, i to smo uradili." Iz Stejt departmenta SAD nije stigao nikakav odgovor na upit TASS-a o kontaktima ambasadora Trejsija sa ruskim diplomatama.    
Pogledaj vesti o: Moskva,   Ambasador Rusije

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Lavrov: SAD poslale signale da nemaju nikakve veze sa pokušajem pobune Vagnera

Izvor: Nezavisne Novine, 26.Jun.2023

MOSKVA - Ambasadorka SAD u Rusiji Lin Trejsi "signalizirala je" ruskim zvaničnicima da Vašington nema nikakve veze sa pobunom ruske paravojne formacije Vagner, i izrazila nadu da je nuklearno oružje bezbjedno, saopštio je danas ruski šef diplomatije Sergej Lavrov.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.