Ambasada Srbije u Rusiji: Vučić DOLAZI na Paradu pobede u Moskvi

Izvor: Večernje novosti, 27.Maj.2020, 16:40

Ambasada Srbije u Rusiji: Vučić DOLAZI na Paradu pobede u Moskvi

Juče je Putin objavio da će parada, koja je bila odložena zbog virusa korone, povodom 75. godišnjice pobede u Drugom svetskom ratu biti održana 24. juna PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić najverovatnije će prisustvovati "Paradi pobede", koja će biti održana 24. juna u Moskvi. Vojni defile ruskih snaga trebalo je da bude održan na Dan pobede, 9. maja, ali je zbog epidemije virusa korona odložen, a tog >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << dana građani glavnog grada Rusije imali su priliku da vide samo prikaz vazdušnih snaga. Novi datum "Parade pobede" izabran je u znak sećanja na 24. jun 1945. godine, kada su kaldrmom Crvenog trga marširali crvenoarmejci koji su oslobodili Moskvu i Lenjingrad i branili Staljingrad od nacista, da bi posle toga učestvovali u oslobađanju velikog dela Evrope i osvajanju Berlina. Već tokom ove godine, ruski predsednik Vladimir Putin doći će u posetu Srbiji, jer se očekuje da u oktobru prisustvuje svečanosti povodom završetka radova u Hramu Svetog Save u Beogradu, za koji je Moskva izdvojila značajna sredstva.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Vučić planira da prisustvuje paradi u Moskvi 24.juna

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Maj.2020

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić planira da prisustvuje Paradi pobede u Moskvi, saopštila je danas Ambasada Srbije u Moskvi..."Predsednik Republike Srbije će doći na Paradu pobede", rečeno je u Ambasadi, prenosi Sputnjik...Predsednik Rusije Vladimir Putin najavio je da će vojna parada povodom...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.