Izvor: Luftika.rs, 28.Feb.2024, 13:12

Aleksej Navaljni će biti sahranjen u petak u Moksvi

Ruski opozicioni lider Aleksej Navaljni, koji je preminuo u zatvoru, biće sahranjen u petak, 1. marta u Moskvi, izjavila je danas njegova portparolka.
Navaljni je preminuo u zatvoru u Rusiji 17. februara, a njegova smrt izazvala je oštre reakcije u svetu, piše FoNet.
Ruski istražni organi saopštili su nakon odbukcije da je ruski opozicionar umro prirodnom smrću, usled tromboze.
Kako je ranije najavljeno, danas će se u Evropskom parlamentu održati komemoracija povodom >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << smrti Navaljnog, na kojoj će se obratiti i njegova udovica Julija Navaljna.
“Navaljni ubijen udarcem u srce, to je stari KGB metod”: Nove teorije o smrti ruskog opozicionara

Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Luftika.rs...






Povezane vesti

„Putin je čudovište, ubio je moga muža, sankcije ga neće poraziti“: Julija Navaljna u obraćanju Evropskom parlamentu

Izvor: Danas, 28.Feb.2024

Julija Navaljna, udovica ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog, obratila se danas pred poslanicima Evropskog parlamenta. Njeno obraćanje dolazi uoči plenarne sednice u Strazburu o smrti njenog supruga i potrebi podrške političkim zatvorenicima u Rusiji.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.