Akro-grupa “Striži“ sletela u Beograd

Izvor: RTS, 17.Okt.2017, 14:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Akro-grupa “Striži“ sletela u Beograd

Avio-akrobatski tim vazduhoplovstva Rusije "Striži" stigao je u Beograd, gde će u petak učestvovati na proslavi povodom obeležavanja oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu. Vođa akrogrupe "Striži" potpukovnik Sergej Osjajkin kaže za RTS da će program biti zanimljiv i potpuno drugačiji.
"Striži" je avio-akrobatski tim vazduhoplovstva Rusije i formiran je 6. maja 1991. godine u sastavu 234. Gardijskog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << vazduhoplovnog Proskurovskog puka.

Ta grupa je sastavljena od najboljih pilota koji lete na avionima "mig 29", a smeštena je u vazduhoplovnoj bazi Kubinka, 60 kilometara od Moskve.
Sa dva aviona više nego 2014. godine, beogradska publika videće niz atraktivnih figura i formacija, petlji i prestrojavanja, najavljuju ruski piloti. Pri izvođenju akrobatskih figura interval između aviona u formaciji je jedan metar, a rastojanje svega tri metra.
Vođa akro-grupe "Striži" potpukovnik Sergej Osjajkin kaže da su dodati neki elementi koje je moguće izvesti samo u borbenim letelicama.
"To su okreti uz korišćenje forsaža koji se ne mogu izvesti na školskim avionima. Posebne kose petlje, figure s prestrojavanjem pri dizanju letelica. Mislim da će biti zanimljivo, a program potpuno drugačiji", navodi Osjajkin.

Od osnivanja 1991, izvodili su akrobacije i sa drugim akro-grupama, pre svega sa "Ruskim vitezovima".
"Imamo program koji na devet aviona izvodimo zajedno s 'Ruskim vitezovima'. Nadam se da će doći trenutak kad će i Srbija imati takvu svoju akrobatsku letačku grupu. Sa ogromnim zadovoljstvom bismo leteli zajedno s našim srpskim prijateljima. Mislim da će tako i biti, zaista se nadam tome", ističe Osjajkin.
Akro-grupa "Striži" nastupiće u petak na Aerodromu Batajnica posle prikaza avijacije Vojske Srbije na svečanosti koja će biti upriličena povodom Dana oslobođenja Beograda uz prisustvo državnog i vojnog vrha.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ruski "Striži" doleteli u Beograd / FOTO

Izvor: B92, 17.Okt.2017

Avio-akrobatski tim vazduhoplovstva Rusije "Striži" stigao je u Beograd, javio je RTS...Prestižna avio-formacija će u petak učestvovati na proslavi povodom obeležavanja oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu..."Striži" je avio-akrobatski tim formiran 6. maja 1991. godine u sastavu 234. Gardijskog...

Nastavak na B92...

Ruski letači akrobate stigli u Srbiju

Izvor: Mondo, 17.Okt.2017

Ruski avio-akrobatski tim vazduhoplovstva "Striži" stigao je u Beograd, gde će u petak, 20. oktobra, učestvovati na proslavi povodom obeležavanja oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu...Foto: Youtube/screenshot.."Striži" je avio-akrobatski tim formiran 6. maja 1991. godine u sastavu 234....

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.