Ako želite Putinovu limuzinu koštaće vas... (VIDEO)

Izvor: Mondo, 23.Avg.2019, 21:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ako želite "Putinovu limuzinu" koštaće vas... (VIDEO)

Ruska kompanija Aurus, prvi postsovjetski ultraluksuzni automobilski brend, otvorila je danas izložbeno-prodajni salon u Moskvi.

Foto: YouTube/printscreen/ТАРАНТАС НЬЮС

  Ovu marku automobila favorizuje ruski predsednik Vladimir Putin, koji je jednu od limuzina "aurus" koristio tokom svoje prošlogodišnje inauguracije za predsednika.

Ta limuzina bi trebalo da postane naslednik limuzina ZIL, koje su decenijama prevozile >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << sovjetske lidere, navodi agencija Rojters.

Ciljna grupa kupaca limuzine "aurus", čija je cena 18 miliona rubalja (274.000 dolara), su klijenti u Severnoj Africi i na Bliskom istoku, ali je namenjena i evropskim i kineskim kupcima.

Pogledajte kako nastaje Putinova limuzina (VIDEO)

"Očekujemo da se sličan salon otvori u Kini u periodu 2020-2021", rekao je ruski ministar za industriju i trgovinu Denis Manturov tokom ceremonije otvaranja salona u Moskvi.

Ruska država je u projekat limuzine "aurus" od 2013. godine uložila preko 12,4 milijarde rubalja (189 miliona dolara).

Vučić i Putin u najsigurnijoj limuzini na svetu FOTO

Vozilo je proizveo Ruski istraživački institut, poznat po akronimu NAMI, u partnerstvu sa ruskim proizvođačem automobila Solers.

Upoznajte novu Putinovu limuzinu

Na današnjoj ceremoniji predstavljen je model limuzine "senat aurus".



Izvor: YouTube/motortv
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Počela prodaja Putinovog Rolls-Roycea FOTO/VIDEO

Izvor: B92, 24.Avg.2019, 09:00

Ruska kompanija Aurus, prvi postsovjetski ultraluksuzni automobilski brend, otvorila je prvi izložbeno-prodajni salon u Moskvi...Ova marka automobila je razvijena pod okvirom državnog projekta "Kotež", pod patronatom predsednika Vladimira Putina, koji je jednu od limuzina Aurus koristio tokom svoje...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.