Ako G7 potpuno zabrani izvoz robe u Rusiju, Moskva će odgovoriti

Izvor: B92, 23.Apr.2023, 15:47

"Ako G7 potpuno zabrani izvoz robe u Rusiju, Moskva će odgovoriti"

Ako zemlje G7 uvedu potpunu zabranu izvoza robe u Rusiju, Moskva će odgovoriti zaustavljanjem izvoza u G7 robe koja je od vitalnog značaja za te zemlje.

To je napisao zamenik predsednika Saveta bezbednosti Dmitrij Medvedev na svom Telegram kanalu.

"Ideja idiota iz G7 o potpunoj zabrani izvoza robe u našu zemlju je divna jer podrazumeva prekid uvoza iz naše zemlje robe od vitalnog značaja za G7. U ovom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << slučaju, sporazum o žitu će biti obustavljen, kao i mnogo toga što im je potrebno. Oni uopšte nemaju mozga", napisao je Medvedev, a prenosi Sputnjik.

Blumberg je ranije pisao, pozivajući se na neimenovane izvore, da G7 razmatra mogućnost uvođenja gotovo potpune zabrane izvoza robe u Rusiju.

Navodno, ključni saveznici Ukrajine, uključujući SAD, razmatraju takvu mogućnost.

Sagovornici agencije su rekli da se o toj ideji razgovaralo uoči majskog samita G7 u Japanu, a u njenu implementaciju želi da se uključi i EU.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.