AP: Srpski ministar u Moskvi sankcije Rusiji nazvao histerijom

Izvor: Beta, 23.Avg.2022, 04:38

AP: Srpski ministar u Moskvi sankcije Rusiji nazvao histerijom

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin, koji je poznat po svojim proruskim i antizapadnim stavovima, sastao se danas sa u Moskvi sa ruskim ministrom spoljnih poslova Sergejem Lavrovom i istakao da je Srbija jedina evropska zemlja koja se nije pridružila sankcijama Rusiji zbog invazije na Ukrajinu, prenosi danas američka agencija AP.Kako AP navodi, Vulin se u Vladi Srbije smatra "čovekom Moskve" i zalaže se za stvaranje "srpskog sveta" koji bi ujedinio sve Srbe na Balkanu pod jednom zastavom na čelu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem."Srbija je jedina država u Evropi koja nije uvela sankcije i nije deo antiruske histerije", rekao je Vulin u Moskvi.Srbija, koja formalno teži članstvu u Evropskoj uniji, već godinama se udaljava od svog evropskog puta i okreće se Rusiji i Kini.Vulin je rekao da Srbija treba da odustane od evrointegracija i da se umesto toga okrene Moskvi.Vulin je prošle godine sa sekretarom Saveta bezbednosti Kremlja Nikolajem Patruševom oformio "radnu grupu" za borbu protiv "obojenih revolucija", podseća AP.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Kanada uvodi dodatne sankcije Rusiji zbog Ukrajine

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 23.Avg.2022

Kanada je uvela sankcije za još 62 ruska državljana i jednu odbrambenu kompaniju zbog tekuće invazije Moskve na Ukrajinu. Guverneri 27 ruskih regiona i članovi njihovih porodica, kao i vrhunski menadžeri Avtomatike, dijela državnog konglomerata Rostekh, koji se bavi odbrambenom i visokotehnološkom...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.