Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Jun.2023, 08:54

AMERIKA RAZOTKRILA KLJUČNOG RUSKOG SAVEZNIKA? Stotine dronova stižu u Moskvu iz ove zemlje

 Bela kuća je saopštila da "izgleda da Rusija pojačava vojnu saradnju sa Iranom" i da je dobila nekoliko stotina ofanzivnih dronova koje koristi prilikom napada na Ukrajinu, preneo je danas Rojters.  

 Pozivajući se na nove informacije, Bela kuća je navela da su dronovi napravljeni u Iranu, prebačeni preko Kaspijskog mora i da ih onda koriste ruske snage u borbi protiv Ukrajine

- Rusija >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je koristila iranske dronove prethodnih nedelja da napadne Kijev i teroriše ukrajinski narod, a izgleda da se rusko-iranska vojna saradnja produbljuje. Takođe smo zabrinuti da Rusija radi sa Iranom kako bi iranske dronove proizvodila u Rusiji - rekao je portparol Bele kuće Džon Kirbi. 

On je istakao da je SAD imaju informaciju da Rusija dobija materijal od Irana neophodan za izgradnju fabrike dronova koja bi mogla da bude potpuno operativna sledeće godine. 

- Objavljujemo satelitsku sliku planirane lokacije ove fabrike dronova u specijalnoj ruskoj ekonomskoj zoni Alabuga - kazao je Kirbi.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Bela kuća: Rusija je dobila nekoliko stotina dronova od Irana

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Jun.2023

Bela kuća je saopštila da "izgleda da Rusija pojačava vojnu saradnju sa Iranom" i da je dobila nekoliko stotina ofanzivnih dronova koje koristi prilikom napada na Ukrajinu, preneo je danas Rojters.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.