ALBANCI ODBIJAJU SVAKU MOGUĆNOST KOMPROMISA! Rusija ZAGRMELA na lažnu državu, pa oplela i po Briselu!

Izvor: SrbijaDanas.com, 06.Feb.2020, 20:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ALBANCI ODBIJAJU SVAKU MOGUĆNOST KOMPROMISA! Rusija ZAGRMELA na lažnu državu, pa oplela i po Briselu!

Moskva zabrinuta zbog odnosa Albanaca prema procesu pregovora oko kompromisa sa Beogradom.

Moskva je ozbiljno zabrinuta zbog toga što nove privremene institucije u Prištini od samog početka kategorički odbijaju mogućnost bilo kakvog kompromisa sa Beogradom, poručila je danas portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

- Ozbiljnu zabrinutost izaziva činjenica da nove prištinske >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << vlasti od samog početka kategorički odbijaju mogućnost bilo kakvog kompromisa sa Beogradom u okviru procesa pregovora koji je već odavno blokiran potezima kosovskih Albanaca, pri čemu im zapadni pokrovitelji gledaju kroz prste - rekla je Zaharova.

Ona je naglasila da je program nove vlade privremenih prištinskih institucija orjentisan na konfrontaciju i navela odbijanje da se ukinu antisrpske takse, nameru da se pokrene tužba protiv Srbije za "ratne zločine" tokom sukoba 1999. godine, a tu su i planovi da se uvede obavezni vojni rok.

Zaharova ukazuje da u programu vlade u Prištini nema ni reči o obavezama Kosova da formira Zajednicu srpskih opština - što je centralni element u pregovorima sa Beogradom, prenose mediji.

- Zapravo, radi se o propasti planova Zapada, nesposobnog da efikasno utiče na potčinjene u Prištini onda kada je bilo potrebno podstaći ih da postignu izbalansirani sporazum sa Beogradom, a prva reakcija iz Brisela povodom formiranja ''vlade'' svedoči o tome da EU namerava da nastavi da podržava nacionalistička stremljenja kosovskih Albanaca i da flertuje sa radikalnim snagama - zaključila je Zaharova.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.