AKO SE USUDE DA BACE IZAZOV, ODGOVORIĆEMO Lukašenko upozorio strane faktore, Moskva i Minsk spremni kao zapete puške

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Maj.2021, 11:30

"AKO SE USUDE DA BACE IZAZOV, ODGOVORIĆEMO" Lukašenko upozorio strane faktore, Moskva i Minsk spremni kao zapete puške

Jasan stav beloruskog predsednika

Belorusija i Rusija će odgovoriti ako se neko usudi da im baci izazov, svakoj zemlji odvojeno ili obema istovremeno, izjavio je beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko na ceremoniji predavanja akreditiva stranih ambasadora.

- Neka se niko ne opterećuje našim odnosima sa Ruskom Federacijom... Belorusija i Rusija ne grade svoje odnose ni protiv koga drugog. Ali ako se neko usudi da nam baci izazov Rusiji, Belorusiji ili istovremeno >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << i Rusiji i Belorusiji, mi ćemo odgovoriti - istakao je Lukašenko, prenosi njegova pres služba.

Beloruski lider je dodao da Belorusija i Rusija imaju bliske i jake veze u svim oblastima saradnje i uvek će moći da pronađu obostrano korisna rešenja.

- Mislim da Belorusija i Rusija imaju rezerve u praktično svim pravcima (saradnje). Upravo sa ovih pozicija gledamo u budućnost - rekao je Lukašenko i dodao da su dve zemlje "uvek nalazile obostrano korisna rešenja", kao i da je uveren da će se to nastaviti i ubuduće.

Predsednik Belorusije primio je akreditivna pisma ambasadora šest država, uključujući novog ambasadora Rusije Evgenija Lukjanova.
Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.