Počinje punjenje budžeta za 2013?

Izvor: B92, 16.Okt.2012, 15:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje punjenje budžeta za 2013?

Beograd -- Vlada Srbije razmatra prodaju petogodišnjih evroobveznica u vrednosti 500 miliona dolara, rekao je ministar finansija i privrede Srbije Mlađan Dinkić.

Prodaja tih dužničkih hartija bila bi realizovana u narednih mesec dana, ako uslovi na finansijskom tržištu budu povoljni, kazao je Dinkić.

Novac od prodaje evroobveznica, kako je dodao, namenjen je budžetu u 2013. godini.

"Trenutno su povoljni uslovi na finansijskom trižištu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i cena dužničkih hartija Srbije pada", kazao je Dinkić i istakao da bi prodaja evroobveznica uticala na javni dug Srbije.

On je rekao da je sredjoročnim planom finansijske konsolidacije predvidjeno da se u 2013. godini zaustavi rast javnog duga i da on počne da pada.

Poslednja prodaja evroobveznica Srbija bila je krajem septembra ove godine, u vrednosti milijardu dolara, sa godišnjom kamatom od 6,62 odsto i na rok od 10 godina.
Pogledaj vesti o: Mlađan Dinkić

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Dinkić: Nikad bolje vreme za evroobveznice

Izvor: Kamatica.com, 16.Okt.2012

Vlada Srbije razmatra prodaju petogodišnjih evroobveznica u vrednosti 500 miliona dolara, rekao je ministar finansija i privrede Srbije Mlađan Dinkić..

Nastavak na Kamatica.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.