Srbija

Utorak, 16.10.2012.

14:00

Počinje punjenje budžeta za 2013?

Vlada Srbije razmatra prodaju petogodišnjih evroobveznica u vrednosti 500 miliona dolara, rekao je ministar finansija i privrede Srbije Mlađan Dinkić.

Izvor: Beta

Default images

Prodaja tih dužničkih hartija bila bi realizovana u narednih mesec dana, ako uslovi na finansijskom tržištu budu povoljni, kazao je Dinkić.

Novac od prodaje evroobveznica, kako je dodao, namenjen je budžetu u 2013. godini.

"Trenutno su povoljni uslovi na finansijskom trižištu i cena dužničkih hartija Srbije pada", kazao je Dinkić i istakao da bi prodaja evroobveznica uticala na javni dug Srbije.

On je rekao da je sredjoročnim planom finansijske konsolidacije predvidjeno da se u 2013. godini zaustavi rast javnog duga i da on počne da pada.

Poslednja prodaja evroobveznica Srbija bila je krajem septembra ove godine, u vrednosti milijardu dolara, sa godišnjom kamatom od 6,62 odsto i na rok od 10 godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

To je to – "rat" je zvanično počeo

Evropska komisija (EK) je danas obavestila kineske proizvođače električnih vozila (EV) o uvođenju dodatnih carina na njihove proizvode koje će stupiti na snagu početkom sledećeg meseca.

15:01

12.6.2024.

14 h

Podeli: