Kobni tajni sastanci: Posvađali se Vučić i Dinkić

Izvor: Blic, 12.Jun.2013, 22:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kobni tajni sastanci: Posvađali se Vučić i Dinkić

Sukob prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića i ministra finansija i privrede Mlađana Dinkića više ne može da se drži pod tepihom i preti da ozbiljno uzdrma Vladu. Kako saznaje „Blic”, Vučić zamera Dinkiću što prilikom raspodele novca lokalnim samoupravama prednost imaju opštine na čijem čelu se nalaze ljudi iz URS.

Da Srbija ne čeka odluku o datumu pregovora i da je ekonomska >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << situacija iole bolja, vanredni izbori bili bi realna opcija, kaže izvor „Blica” dobro upoznat sa situacijom unutar vladajuće koalicije. Ovako su lideri stranaka na vlasti prinuđeni da istraju makar do 28. juna.

- Nesuglasice su nepodnošljive. Vučić ozbiljno zamera Dinkiću što odbija da razmatra bilo koji lokalni projekat ukoliko se ne odnosi na opštine pod kontrolom njegove stranke. Tuča aktivista dve stranke u Zaječaru i međusobne optužbe samo su dolile ulje na vatru - navodi izvor „Blica”.

Informacije o tajnim susretima Dinkića i lidera LDP Čedomira Jovanovića takođe se nisu svidele prvom čoveku naprednjaka. Da stvari među dve od tri ključne stranke u Vladi ne funkcionišu, ilustruje i saznanje „Blica” o tajnim sastancima Dinkića i s liderima drugih stranaka.

I Nikolić odbio Dinkića

Ministar finansija Mlađan Dinkić pozvao je juče predsednika Srbije Tomislava Nikolića da hitno sazove sednicu Nacionalnog saveta za bezbednost jer su se „pojedinci iz policije otrgli kontroli i zajedno sa tabloidnim novinama presuđuju i pozivaju na linč“. On je demantovao pisanje da se sumnja da je upleten u „pljačku veka” i proneveru milijardi dolara iznetih na Kipar. „Javna je tajna da postoje pojedinci u policiji koji plasiraju različite tekstove“, rekao je Dinkić. Nikolić je odbio da sazove sednicu Saveta jer pisanjem medija „nije ugrožena bezednost Srbije“.

- Prošle nedelje Dinkić je razgovarao i s Draganom Markovićem Palmom u Jagodini. Ima ideju da sa SPS/PUPS/JS, LDP-om i još nekoliko poslanika koje bi „kupili” oformi skupštinsku većinu. Dinkić očigledno hoće da bude spreman ukoliko izbori budu na jesen - navodi izvor “Blica”.

Neslaganja postoje i oko ekonomskih mera koje bi Vlada trebalo da usvoji. Dok Dinkić smatra da treba smanjiti rashode, Dačić i Vučić insistiraju da je neophodno pokrenuti proizvodnju i da bi smanjenje rashoda smanjilo i nivo privredne aktivnosti.

S druge strane, lider URS-a zamera predsedniku SNS-a što je u okviru borbe protiv korupcije otvorio slučaj Nacionalne štedionice, uz komentar da „nije u redu što s tim sad počinje i da nije pravi trenutak”.

Iako javnost bruji o sukobu dvojice lidera vladajuće koalicije, u njihovim kabinetima nisu želeli da govore o razmerama svađe.

- Stvari nisu baš takve kakvim ih predstavljate. Sve nesuglasice, ukoliko postoje, Vučić i Dinkić rešiće sami - kažu u kancelariji vicepremijera.

U URS-u kažu za „Blic” da “ne primećuju bilo kakav sukob osim u medijima”.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Mlađan Dinkić

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.