Jezdić: Ne postajem Dinkićev savetnik, samo želim najbolje za moje Valjevo

Izvor: Poznati.info, 23.Avg.2012, 20:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jezdić: Ne postajem Dinkićev savetnik, samo želim najbolje za moje Valjevo

Ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić održao je juče sastanak sa gradonačelnikom Valjeva Stankom Terzićem i poznatim javnim ličnostima iz tog grada, a među prisutnima su bili i Nenad Jezdić i Željko Joksimović. Iako su se pojavile spekulacije da će Jezdić i Joksimović postati Dinkićevi savetnici, Nenad Jezdić demantuje te tvrdnje.

- Ministrovu departizaciju u predizbornoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Poznati.info << kampanji sam preveo u depolitizaciju i iz tog razloga sam se juče i pojavio na sastanku, želeći da posvedočim ljudski odnos prema svakom ministru koji će dobro uraditi za moje Valjevo – rekao je za “Blic” glumac Nenad Jezdić.

On tvrdi da sastanak nije imao nikakvu političku konotaciju.

- Poenta sastanka je bila “vraćanje starog sjaja Valjevu”. Moj kum, Željko Joksimović i ja smo sa ministrom Dinkićem pričali o tome šta su naša ljudska, građanska iskustva o Valjevu koje smo napustili, a onom kome se ja polako vraćam kroz bavljenje poljoprivredom. Pričali smo kako možemo da pomognemo građanima Valjeva. Mlađan Dinkić je resorni ministar i njegov zadatak je da uradi sve za bolje Valjevo, kao što je uspeo da pokrene Kragujevac. Nama, Valjevčanima je uteha Dinkićevo desetogodišnje iskustvo sa Kragujevcem – kaže Jezdić.

Susret sa Dinkićem Jezdić je iskoristio da pošalje što jasniju poruku.

- Iskoristio sam priliku da podsetim ministra na staru narodnu poslovicu da “Dete dok ne zakuka, majka ga u ruke ne uzima”. Pošto je političarima ispod časti da se žale jedni drugima, ja sam, samozvano, kao predstavnik građana Valjeva rekao ministru: “Molim vas, pomozite Valjevu, pomozite privredi, poljoprivredi, valjevskoj malini, šljivi, voću. Valjevo je grad časnih ljudi, u opštem nemoralu ima i moralnih ljudi, koji će znati da vam uzvrate poverenjem i znaće da vam zahvale. A ja ću biti prvi među njima koji će vam se zahvaliti.” – otkrio je za “Blic” detalje jučerašnjeg susreta Nenad Jezdić.

“Možda je baš Dinkić taj koji može da uradi nešto više, zato što je Valjevo krajem osamdesetih bio grad sa najvećom bruto dobiti po glavi stanovnika, zato što je krajem osamdesetih proglašen za najlepši grad u bivšoj Jugoslaviji”, kaže Nenad Jezdić. “Mi, Valjevčani od četrdesetak godina, se sa lepom nostalgijom i setom sećamo tih dana, i verujemo da ta energija, snaga i kreativnost i dalje postoje i da je resorno ministarstvo i ministarstvo finansija u mogućnosti da to ponovo probudi i da bude kao pre”, objasnio je naš proslavljeni glumac.

Izvor: Blic.rs

Nastavak na Poznati.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Poznati.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Poznati.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.