Jednak tretman za srpske firme u HR

Izvor: B92, Beta, Tanjug, 28.Maj.2010, 14:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jednak tretman za srpske firme u HR

Beograd -- "Hrvatsko tržište je otvoreno i pozivam srpske kompanije kod nas investiraju", izjavio je ministar privrede Hrvatske Đjuro Popijač.

On je rekao da vlade dve zemlje treba da urade sve da privrednicima olakšaju poslovanje i dodao da postoji veliki prostor za poboljšanje ekonomske saradnje dve zemlje.

Hrvatka nema mogućnosti da uvodi bilo kakve netržišne prepreke jer je uskladila zakone sa Evropskom unijom, a razlozi malog broja srpskih investicija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Hrvatskoj ekonomske prirode, napomenuo je Popijač.

Državni sekretar u Ministarstvu ekonomije Srbije Nebojša Ćirić je rekao je da su glavni problemi u privrednoj saradnji Srbije i Hrvatske netržišne barijere i nedovoljno investiranje srpskih kompanija na tamošnjem tržištu.

Ćirić je rekao da je Hrvatska u Srbiju od 2000. godine uložila 520 miliona dolara, dok je jedina veća srpska investicija u Hrvatskoj

kompanije Svislajon Takovo od oko 20 miliona evra.
Pogledaj vesti o: Mlađan Dinkić

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.