Evo šta je tražio Mlađan Dinkić

Izvor: B92, 30.Jul.2013, 17:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evo šta je tražio Mlađan Dinkić

Beograd -- URS ipak ne ostaje u Vladi Srbije, iako je iz izvora bliskih URS-u prvo bilo navedeno da ostaju u rekonstruisanoj vladi nakon što su postigli dogovor sa SNS-om.

U SNS-u nisu hteli da potvrde informaciju da je postignut dogovor sa URS-om. Premijer Ivica Dačića je na konferencji za novinare izjavio da vlada nastavlja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da funkcioniše bez Mlađana Dinkića i URS-a. B92 saznaje da je Dinkić zatražio da bude potpredsednik vlade zadužen za investicije, jedno ministarstvo, ali i mesto glavnog pregovarača sa EU za URS.

Lider URS je tražio da bude i ministar saobraćaja, turizma, telekomunikacija i informatičkog društva, da potpredsednica vlade za evrointegracije Suzana Grubješić bude na čelu tima za pregovore Srbije sa EU, a da Verica Kalanović ostane na ministarskom mestu i da i dalje vodi resor zadužen za regionalni razvoj.

Dinkić je tražio i da URS ostane nadležan i za vladinu Agenciju za strana ulaganja i promociju izvoza (SIEPA).

Nešto ranije, od Dinkića je zatraženo da se odrekne i resora finansija i resora privrede.

U 18 časova Mlađan Dinkić u sedištu stranke drži konferenciju za novinare. U isto vreme premijer Srbije Ivica Dačić će se sastati s predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem u zgradi Predsedništva na Andrićevom vencu.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.