Dinkić: Tadić nam je dao nepristojnu ponudu

Izvor: Blic, 10.Feb.2014, 23:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dinkić: Tadić nam je dao nepristojnu ponudu

Predsednik Ujedinjenih regiona Srbije (URS) Mlađan Dinkić izjavio je da je uveren da će ta stranka posle parlamentarnih izbora 16. marta ući u parlament i da su ideje "karta" uspeha te stranke.

"Insistiraćemo na potpuno drugačijoj politici u ekonomiji od ove koja se vodila poslednjih šest meseci. Da se prekine stezanje kaiša i da se umesto toga ide na investicije i zapošljavanje, da se >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << poveća za 25 odsto budžet za poljoprivredu, da se ukine birokratija", rekao je Dinkić za list Danas od utorka.

On je kazao da ta stranka ima i poseban predlog mera za brigu o porodici, da se ukine solidarni porez, uvedu besplatna letovanja i zimovanja za osnovce, besplatna užina, da se stipendijama pomogne siromašnim studentima i uvedu posebne mere za zapošljavanje starijih od 50 godina.

Dinkić je rekao da su regioni odlučili da na izbore izađu samostalno iz dva razloga.

"Prvo, zato što sam dobio jednu nepristojnu ponudu od (Borisa) Tadića, koju čak ni javnosti neću saopštiti, iako su razgovori bili korektni pre toga. A drugo, nisam želeo da nam sutra neko prigovara da nas je 'izneo na leđima', jer mi smo tri puta sami izašli na izbore i sva tri puta ulazili u parlament", rekao je on.

Upitan da li vidi sebe u vladi sa Srpskom naprednom strankom, Dinkić je rekao da o tome ne razmišlja.

"Biti u narednoj vladi biće paklen posao. Ja nisam od onih što statiraju bilo gde. Razmišljaćemo o tome samo ako rešenja za koja se zalažemo budu prihvaćena", dodao je Dinkić.

Pročitajte još Dinkić: Pre sa Tadićem nego sa Đilasom

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Ujedinjeni Regioni Srbije

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dinkić:Nepristojna ponuda od Tadića

Izvor: B92, 11.Feb.2014, 01:16

Beograd -- Predsednik URS Mlađan Dinkić izjavio da je uveren da će ta stranka posle parlamentarnih izbora ući u parlament i da su ideje "karta" uspeha te stranke..."Insistiraćemo na potpuno drugačijoj politici u ekonomiji od ove koja se vodila poslednjih šest meseci. Da se prekine stezanje kaiša...

Nastavak na B92...

Dinkić:Nepristojna ponuda od Tadića

Izvor: Studio B, 11.Feb.2014

Predsednik URS Mlađan Dinkić izjavio da je uveren da će ta stranka posle parlamentarnih izbora ući u parlament i da su ideje "karta" uspeha te stranke. .."Insistiraćemo na potpuno drugačijoj politici u ekonomiji od ove koja se vodila poslednjih šest meseci. Da se prekine stezanje kaiša i da se...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.