NP Otadžbina sa kim poziva Srbe sa KiM da ne idu na Vučićev miting

Izvor: KMnovine.com, 22.Maj.2023, 16:51

NP ''Otadžbina'' sa kim poziva Srbe sa KiM da ne idu na Vučićev miting

NP ''Otadžbina'' sa kim poziva Srbe sa KiM da ne idu na Vučićev miting Ovih dana se na teritoriji južne srpske pokrajine u režiji Srpske napredne stranke vrši priprema za odlazak na miting ove političke organizacije čiji je cilj da se zaštiti i očuva fotelja Aleksandra Vučića.



U tom cilju svaka opština i radna organizacija imaju zadatak da dovedu zaposlene. Primera >> Pročitaj celu vest na sajtu KMnovine.com << radi, bolnica u Kosovskoj Mitrovici treba da pošalje oko 500 demonstranata a isto toliko i opština Zubin Potok. Glavni problem organizatorima predstavlja nedostatak autobusa pa Kancelarija za KiM u Beogradu vrši pregovore sa vladom Aljbina Kurtija da albanski autoprevoznici 26. maja dovedu Srbe na miting u Beograd.

U istom cilju svim zaposlenim u preostalim institucijama Republike Srbije preti se gubitkom posla u slučaju da se ne odazovu odlasku na miting. I jednostavno rečeno, Srbi sa KiM treba da čuvaju fotelju predsedniku Srbije koji ih je izdao i predao Prištini. Za vreme svoje vlasti Aleksandar Vučić je potpisao Briselski i Vašingtonski sporazum kao i francusko-nemački predlog kojim se odrekao južne srpske pokrajine. Briselskim sporazumom on je sever KiM predao Prištini demontirajući institucije Republike Srbije kao što su sudstvo, policija, telekomunikacije i dr. Prihvatanjem francusko-nemačkog predloga separatistima u Prištini omogućio je prijem u Savet Evrope kao i ulazak u NATO pakt. Imajući sve ovo u vidu prosto je licemerno od strane Aleksandra Vučića kada zahteva od onih koje je izdao, koje je prodao, kojima je uništio budućnost i egzistenciju da ga brane i da mu čuvaju funkciju. Normalno je da to budu Albanci jer od vremena Prizrenske lige 1878. godine do današnjih dana za albansku stvar niko nije više uradio od Aleksandra Vučića. Ako već ne žele da idu u Beograd da mu daju podršku makar bi jedan od trgova u Prištini trebao da nosi njegovo ime.



Pre neki dan, što je nekad bilo nezamislivo, u severnom delu Kosovske Mitrovice Alabanac je postao predsednik opštine a uskoro se očekuje da Albanci preuzmu i opštine Zubin Potok, Zvečan i Leposavić. Kada je došao na vlast 2012. godine u severnom delu Kosova i Metohije u opštinama su predsednici bili isključivo Srbi jer je takav i nacionalni sastav. Predsednici opština su bili ljudi birani po Ustavu i zakonu Republike Srbije jer je te lokalne izbore raspisivala Skupština Srbije. ROSU policija nije imala pristup na sever Kosova i Metohije kao ni separatističke registarske tablice bilo RKS bilo KS. A onda je došao Aleksandar Vučić i sve to proćerdao.

I ne samo to, nego za vreme ovog diktatora 40.000 Srba je napustilo južnu srpsku pokrajinu. Jer je njegova katastrofalna državna i nacionalna politika dovela do egzodusa srpskog naroda. Zato danas kada ih Aleksandar Vučić poziva da mu čuvaju političku zadnjicu cela situacija deluje mazohistički.
Iz tog razloga Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“ poziva Srbe da ne idu na miting da bi zaštitili koruptivno-kriminalni režim prožet teškim krivičnim delima jer je takav režim u ovih 11 godina svoje vladavine upropastio Republiku Srbiju. Obesmislio je institucije, ukinuo zakone, pogazio Ustav, ukinuo vladavinu prava, spojio u jedno mafiju i državu čime je doveo u pitanje opstanak srpskog naroda u svojoj državi. Ovo tim pre jer su Srbi još u vreme Cara Dušana 1349. godine usvojili tzv. Dušanov zakonik kojim su uspostavljeni red i prilike u srpskoj državi. A onda je došao Aleksander of Čipulići kod Bugojna i sve to obesmislio.



   
Aleksandar Vučić Foto:Tanjug/AP Foto/Darko Vojinović    



Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“ takođe poziva i sve Srbe van teritorije Republike Srbije da ne nasedaju propagandi Aleksandra Vučića i da ne dolaze u Beograd da ga brane jer on to ne zaslužuje. Separatistima u Prištini predao je Kosovo i Metohiju a obilno je pripomogao da se dá autokefalnost Makedonskoj pravoslavnoj crkvi čime se odrekao duhovnog nasleđa Srba na tom prostoru starog hiljadu godina. Zato Narodni pokret Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“ smatra da Srbi u Makedoniji, Srbi u BiH, Srbi u Crnoj Gori nemaju ni malo razloga da se mešaju u unutrašnje prilike u Republici Srbiji i da se svrstavaju na bilo čiju stranu. Jer u slučaju odlaska sa političke scene Aleksandra Vučića, što je gotovo sigurno, oni treba i mora da sarađuju i sa onim političarima koji će doći posle njega.

Ono što je sigurno jeste da sa Aleksandrom Vučićem na čelu Srbije nema nikakve neizvesnosti za građane Republike Srbije od Đakovice do Subotice a to je da sa njim sigurno propadamo i sa njim kao vladarom Srbija nema budućnost.



Kosovska Mitrovica22.05.2023. godine
Informativna služba

Narodnog pokreta Srba sa Kosova i Metohije
„Otadžbina“






* * *

Iza nas stojite jedino - vi! Ako želite da nastavimo da radimo, podržite nas. Ostalo je na nama.





 





Pratite nas na FacebookTwiter ili Instagram


Izvor: KM Novine    :: © 2014 - 2023 ::    Hvala na interesovanju

Pogledaj vesti o: Miting srpske napredne stranke,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na KMnovine.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KMnovine.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KMnovine.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.