Izvor: Radio 021, 01.Dec.2019, 19:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Miting podrške Vučiću zbog naslovnica NIN-a i lista "Danas"

Nekoliko hiljada članova i simpatizera Srpske napredne stranke (SNS) danas je u centru Niša izrazilo podršku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Učesnici skupa nosili su znake "STOP" i transparente "Stop krvavom scenariju" i "Djilase ne ubijaj Srbiju".

Tokom skupa nije bilo govora, a čelnici Gradskog odbora >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << SNS Niš negirali su da su ga organizovali, iako su članstvu danima stizali pozivi da učestvuju i dovedu rodjake i prijatelje. Poverenik Gradskog odbora SNS-a Zvezdan Milovanović rekao je da je protest organizovan putem grupe na Fejsbuku "Stop krvavom scenariju".

U tom pozivu su pitanja o tome "da li je medijska sloboda zveckanje oružjem" i "da li je sloboda mišljenja pozivati na nečije ubistvo". U objavi je pisalo da "dok mi radimo i gradimo Srbiju i borimo se za bolju budućnost, drugi bi da nam ruše to što stvaramo".

"Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je običan čovek, jedan od nas. Radi i gradi, kao i svaki drugi, normalan gradjanin Srbije. Nekima to smeta. Neki bi da snajperom zaustave Srbiju, zaustave budućnost, zaustave tebe. Upamti! Snajper nije okrenut samo u predsednika Srbije, okrenut je i ka tebi", piše u pozivu na Fejsbuku u grupi "Stop krvavom scenariju".

Povod je bila povučena naslovna stranica NIN-a, na kojoj je tekst o poslovima s izvozom oružja bio ilustrovan fotografijom s jednog sajma na kojoj je Vučić ispred snajpera. Potom je u dnevnom listu "Danas" objavljena karikatura na kojoj je predsednik Srbije prikazan kako se, s metom na grudima, namešta ispred cevi puške.

Veliki broj članova i simpatizera @snsnis okupio se kod Pozorišta u znak protesta protiv naslovnice nedeljnika "Nin" i Koraksove karikature sa @avucic . Podeljene su im parole sa metama i znakom"stop" i kolona se kreće ka niškoj Skupštini. pic.twitter.com/vMCgW1OR4G

— Južne vesti (@juznevesti) December 1, 2019
Pogledaj vesti o: Miting srpske napredne stranke

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.