Forcanova dobila drugu rundu protiv Miškovića

Izvor: S media, 13.Avg.2010, 09:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Forcanova dobila drugu rundu protiv Miškovića

Zahtev Miroslava Miškovića za uvođenje privremenih mera u „Jugohemiji“ i „Jugohemiji menadžment“ odbio je i Privredno-apelacioni sud, prenosi B92.

Privredno-apelacioni sud doneo je odluku kojom je potvrdio prvostepenu odluku Privrednog suda u Beogradu kojom je odbijen zahtev Miškovića. Prvi čovek „Delte“ tražio je uvođenje privremenih mera u kompaniji „Jugohemija“, gde je na čelu Upravnog odbora >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Milka Forcan, kao i u novoosnovanom preduzeću „Jugohemija menadžment“.

Mišković je krajem jula osporio Milki Forcan vlasništvo nad 40 odsto akcija „Jugohemije“, optužio je za nezakonito raspolaganje imovinom tog preduzeća i zatražio od Privrednog suda u Beogradu uvođenje privremene uprave. Prvo i poslednje obraćanje javnosti „Delta holdinga“ bilo je na konferenciji za štampu u poslovnoj zgradi na Novom Beogradu. Dragan Filipović, potpredsednik „Delta holdinga“, tada je pozvao Milku Forcan i njenu sestru Smiljku Mileusnić-Adžić da bez odlaganja ponište „nelegalne postupke kojima su otuđile imovinu ’Jugohemije’, kompanije koja je kroz ’Delta star’ deo ’Delta holdinga’“.

Kako je objasnio Nenad Popović, pravni zastupnik „Delta holdinga“, pokretanje sudskih postupaka izazvano je postupkom manjinskog vlasnika „Delta stara“ „Form komjunikejšensa“ i uprave „Jugohemije“. Oni su prilikom osnivanja firme „Jugohemija menadžment“, kako je rečeno na konferenciji za štampu, sračunato uvećali udeo kompanije „Form komjunikejšens“, vlasništvo Milke Forcan, a umanjili deo „Jugohemije“ AD, u kojoj Miroslav Mišković ima udeo od 60 odsto kroz firmu „Hemslejd“.

Istovremeno Privredni sud u Beogradu doneo je odluku o uvođenju prinudne uprave u „Delta star“ Miroslava Miškovića, a na zahtev Milke Forcan. Forcanova je, prema saznanju „Blica“, zatražila prinudnu upravu jer je održana skupština preduzeća a da nije pozvan jedan od osnivača, predstavnik firme „Form komjunikejšens“, koja je u vlasništvu Milke Forcan.

„Jugohemija“, čiji je predsednik UO Forcanova, blokirala je račune „Delta stara“ aktivirajući menicu od pet miliona dinara. Mišković je, s druge strane, tužio Forcanovu, Smiljku Mileusnić-Adžić, direktorku tog preduzeća, i člana UO Zvezdana Ćosića za otuđenje dve poslovne zgrade u Resavskoj ulici u Beogradu i 25 odsto udela.

Branko Forcan, muž Milke Forcan, tužio je 4. juna pred Okružnim sudom u Nikoziji Miškovića i njegovu firmu „Hemslejd“, tražeći devet odsto akcija u firmi „Delta Maksi“.
Pogledaj vesti o: Miroslav Mišković

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.