Vučić u pismu Dodiku: Žao mi je što neću doći u Sarajevo

Izvor: N1 televizija, 05.Okt.2018, 10:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić u pismu Dodiku: Žao mi je što neću doći u Sarajevo

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić naveo je u pismu predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku da mu je iskreno žao što neće moći da učestvuje u "važnoj i veličanstvenoj" ceremoniji otvaranja bolnice "Srbija" u Istočnom Sarajevu niti u prilici da sa njim razgovara o brojnim zajedničkim projektima i podršci Srbije Republici Srpskoj i njenom narodu

"U potpunosti razumem to što ste od mene tražili >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << da danas ne prisustvujem događaju koji smo dugo i temeljno pripremali, i to, poštovani predsedniče, govori o vašoj odgovornosti i brizi za celinu interesa srpskog naroda. Napadi kojima je Srbija bila izložena tokom izborne kampanje u Bosni i Hercegovini, nisu nikakva novost", napisao je Vučić, prenela je služba za informisanje predsednika Srbije.

Vučić ocenjuje da je novost da su u tim napadima i optužbama učestvovali i neki srpski političari i analitičari, računajući da će time dobiti širu podršku dela medunarodne zajednice u ostvarenju ličnih interesa.

"Svejedno, zahvalan sam vama na razumevanju, a posebno sam zahvalan našem narodu u Srpskoj, koji voli Srbiju, i obećavam vam da će pomoć i razvojna podrška Srbije Srpskoj biti samo veća i snažnija", napisao je Vučić.

On je ukazao na to da je Bosnu i Hercegovinu posetio premijer Hrvatske Andrej Plenković uoči opštih izbora zakazanih za 7. oktobar.

"Uostalom, poštovani predsedniče, u Bosnu i Hercegovinu, u izbornu kampanju, stigao je i hrvatski premijer Plenković, ali gotovo niko, pogotovo ne iz Evropske unije, nije optužio Hrvatsku za direktno mešanje u unutrašnje stvari BiH, kao što niko nije optuživao Sarajevo za mešanje u stvari drugih država čiji su lideri kretali u izborne kampanje upravo iz glavnog grada Bosne i Hercegovine", naveo je Vučić i dodao da "i vama i meni je sasvim jasno da postoji dežurni krivac, a to smo mi Srbi".

 "Upravo zato, saradnja Srbije i Srpske, u skladu sa Dejtonskim mirovnim sporazumom, u budućnosti, mora da bude sveobuhvatna i snažnija. To niko ne može da nam zabrani, niti to smemo da im dozvolimo", piđe predsednik Srbije.

Vučić je čestitao "narodu Istočnog Sarajeva otvaranje divne bolnice, u veri i nadi da ću uskoro moći da se obratim narodu sarajevsko-romanijskog kraja i zahvalim za svu ljubav koju gaje prema Srbiji".

"Na kraju, poštovani predsedniče, želim Srpskoj i Bosni i Hercegovini mirne, demokratske i uspešne izbore", zaključio je Vučić u pismu.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otkazao je posetu Istočnom Sarajevu koja je bila zakazana za danas, na molbu i zahtev predsednika Republike Srpske Milorada Dodika.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.