Dodik pisao Vučiću

Izvor: RTS, 04.Okt.2018, 20:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik pisao Vučiću

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik zamolio je predsednika Srbije Aleksandra Vučića da posetu Istočnom Sarajevu odloži za period nakon održavanja izbora u BiH.
U pismu predsedniku Srbije, Milorad Dodik ističe da ne treba odustati od jedinstva Republike Srpske i Republike Srbije.

"Srbi u Republici Srpskoj i Srbi >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u Republici Srbiji jedan su narod, i nemojmo dozvoliti da nas dele. Zato je jedinstvo Republike Srpske i Republike Srbije prirodno i ne smemo da odustajemo od toga", naveo je Dodik.
Aleksandra Vučića je zamolio da posetu Istočnom Sarajevu odloži, zbog, kako kaže, "istinske želje i poštene namere" da predsednika Srbije "zaštiti od napada svih onih koji ne žele bolju budućnost za srpski narod".
"Imajući u vidu aktuelnu situaciju i napade na Vas lično, koji ne dolaze samo iz redova bošnjačkog naroda, već i od strane srpskih predstavnika, stvarnih ili lažnih, a koji Vas optužuju za mešanje u izborni proces i uticaj na volju srpskog naroda u BiH, ja Vas iskreno molim da Vašu posetu Istočnom Sarajevu odložite za posle predstojećih izbora", precizirao je Dodik.
Ističe da će Vučiću Republika Srpska, njen narod i on kao predsednik večito biti zahvalni na bezrezervnoj podršci.
"Hvala za donacije kojima smo izgradili ili rekonstruisali bolnice, vrtiće, škole, domove kulture, puteve, mostove i komunalnu infrastrukturu. Zahvaljujući Vama, narod u Republici Srpskoj oseća podršku i ljubav Srbije. Zato i ovom prilikom, kao predsednik Republike Srpske, želim da potvrdim bratstvo sa Republikom Srbijom i svoju posvećenost bliskoj međusobnoj saradnji, a zbog bolje budućnosti za naš jedan i jedinstven srpski narod", naveo je Dodik.
Zamolio je Vučića da se u ponedeljak sastanu u Beogradu i da naprave planove za nastavak saradnje dve zemlje. Predsednika Srbije je zamolio i da ništa ne zamera narodu RS, samo zato što, kako kaže, "neki od opozicionih predstavnika govore loše o Srbiji" i o njemu lično.
"Mi Srbi iz Republike Srpske uvek ćemo gledati u Srbiju kao svetionik slobode i nade za celokupni srpski narod", napisao je Dodik i napomenuo da bolnica koja će sutra biti otvorena u Istočnom Sarajevu nosi ime "Srbija".

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dodik pisao Vučiću: Odloži posetu Istočnom Sarajevu...

Izvor: B92, 04.Okt.2018

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik zamolio je predsednika Srbije Aleksandra Vučića da posetu Istočnom Sarajevu odloži za period nakon izbora u BiH...U pismu predsedniku Srbije, Milorad Dodik ističe da ne treba odustati od jedinstva Republike Srpske i Republike Srbije..."Srbi u Republici Srpskoj...

Nastavak na B92...

Dodik pisao Vučiću: Zamolio ga da odloži posetu za posle izbora

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Okt.2018

Jedan smo narod, ne dajmo da nas dele..Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik zamolio je predsednika Srbije Aleksandra Vučića da odloži ranije planiranu posetu Istočnom Sarajevu za posle izbora u BiH...Dodik je, u pismu predsedniku Srbije, istovremeno istakao da ne treba odustati od jedinstva...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Vučić uputio pismo Dodiku

Izvor: B92, 05.Okt.2018, 09:44

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je pismo predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku...On je naveo da mu je iskreno žao što neće moći da učestvuje u "važnoj i veličanstvenoj" ceremoniji otvaranja bolnice "Srbija" u Istočnom Sarajevu niti u prilici da sa njim razgovara o brojnim zajedničkim...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.