Vučić i Dodik: Zajedničko obeležavanje 100. godišnjice

Izvor: Blic, 20.Jan.2014, 21:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić i Dodik: Zajedničko obeležavanje 100. godišnjice

Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik najavili su danas obrazovanje zajedničkog organizacionog odbora za obeležavanje 100 godina Prvog svetskog rata.

"To će biti veoma važna godina i veliki dani za našu zemlju", rekao je Vučić i dodao da Srbija i sada 100 godina kasnije čuva "svoju oslobodilačku tradiciju ne dozvoljavajući bilo kome da manja tokove istorije".

Vučić je na zajedničkoj konferenciji za >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << novinare rekao da Srbija kao garant sprovođenja Dejtonskog sporazuma čvrsto stoji na poštovanju tog sporazuma pružajući podršku RS u očuvanju ustavnopravnog poretka BiH.

Dodik je rekao da "ekonomski jaka, politički stabilna Srbija integrisana u evropske procese je od najvišeg nacionalnog interesa za RS, srpski narod i sve građene koji žive u RS".

On je rekao to nije upereno protiv interesa BiH i dodao da želi i da BiH uspe u evrointegracijama, ali da RS treba da bude "vidljiva" u tom procesu.

Vučić i Dodik su rekli da su razgovarali i o saradnji u zapošljavanju i investicionim projektima.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Milorad Dodik

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.