Vehabije nude bogatstvo za srpska imanja

Izvor: TvojPortal.com, 30.Jan.2012, 13:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vehabije nude bogatstvo za srpska imanja

/vesti online/ Osim Mirka Agatića, koji je potvrdio da su vehabije njemu i Slavku Dizdaru nudile pravo bogatstvo za kuće i imanja u selu Kozara, meštani ovog sela koje pripada opštini Banjaluka, te susednih Bakinaca u laktaškom kraju, gde se nalazi imanje predsednika RS Milorada Dodika, prepričavaju da su više puta videle nepoznate ljude za koje pretpostavljaju da pripadaju ovom radikalnom islamskom pokretu. Uvereni su da su ih videli i tokom januara ove godine, saznaju beogradski mediji.
- Verovatno su dolazili u izvidnicu, da vide imanja i saznaju podatke o vlasnicima. Ovde nema naroda, možda su to vehabije već uknjižile kao svoj grunt. Međutim, javno se oglašavaju samo oni koji nisu spremni prodati, ljudi koji su obnovili imanja dok ostali ćute - uveravaju sagovornici ''Blica'' u Kozari i u Bakincima.

Sve to izazvalo je veliku pažnju i strah u Bakincima, Miljevićima, Jurkovići i okolnim srpskim selima. Iz Kozare, katoličnog naselja gde su mnoge kuće još uvek puste i devastirane, kao na dlanu vidi se pola RS, BiH i Hrvatske.
 
Foto: Ilustracija


Odavde se vide tri planine, Kozara, Vlašić i Motajica, putevi, reke, jezera, ama baš sve… Tu je granica sa Bakincima i imanjem predsednika Dodika do kojeg je moguće dobaciti kamenom - ispričali su nam Radomir i Ratomir Todorović, bez čije pomoći bismo teško stigli u Kozaru, do koje vode strmi planinski putevi okovani snegom i ledom.

- Sve što sam ispričao novinarima koji me opsedaju sa svih strana je istina, ništa nisam izmislio niti uveličao. Moje imanje nije na prodaju i to sam rekao - pojasnio je Mirko Agatić, vlasnik preduzeća “Iver” u Okučanima koji povremeno dolazi u Kozaru, gde je obnovio kuću.
On je odbio da svoju kuću proda vehabijama.
Mara Jurkić koja se ovde vratila pre pet godina kaže da zna za posete vehabija njenom selu. Ona ističe da je to uglavnom zapušten kraj, a vlasnici imanja su uglavnom u Hrvatskoj, Austriji i Nemačkoj.
Opsirnije

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.