UHAPSITE DODIKA - poslanik u Skupštini Republike Srpske uputio SKANDALOZAN ZAHTEV!

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Jan.2024, 16:15

"UHAPSITE DODIKA" - poslanik u Skupštini Republike Srpske uputio SKANDALOZAN ZAHTEV!

Salkić je rekao da su u SDA očekivali da će Tužilaštvo BiH samo reagovati ali pošto se to nije desilo, oni će podići tužbu protiv onih "koji ne poštuju odluke Ustavnog suda"

Poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske i član Stranke demokratske akcije (SDA) Ramiz Salkić rekao je da će Tužilaštvu BiH podneti krivičnu prijavu protiv Milorada Dodika i saradnika, zbog organizacije obeležavanja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Dana Republike, 9. januara.

- Krivična prijava biće sutra prosleđena Tužilaštvu BiH. Kao što vam je poznato Tužilaštvo BiH ignoriše činjenicu da vlasti Republike Srpske predvođene Dodikom ne poštuju odluke Ustavnog suda BiH i obeležavaju Dan Republike - rekao je Salkić, prenosi "Kliks".

On kaže da su u SDA očekivali da će Tužilaštvo BiH samo reagovati, ali kako sa žaljenjem navodi, to se nije desilo.

- Očekivali smo da će Tužilaštvo putem službene dužnosti pokrenuti postupak protiv onih koji ne poštuju odluke Ustavnog suda BiH, ali to se, nažalost, nije desilo tako da ćemo ići ovim putem - naveo je Salkić.

S obzirom da se, kako je ustvrdio Salkić, protiv Dodika već vodi postupak pred Sudom BiH, on smatra da su se stekli uslovi da se osumnjičenom Dodiku treba odrediti pritvor.

- I sprečiti ga u izvršenju novih krivičnih dela jer se njegovim boravkom na slobodi može doći do uticaja na svedoke. Od Tužilaštva BiH tražimo da u skladu s njihovim nadležnostima od Suda BiH zatraže provođenje ove mere - naglašava Salkić, piše "Kliks".

(Srbija Danas/RT Balkan)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.