Izvor: Blic, 24.Jan.2018, 14:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stevandić: Pokušavaju da "odstrele" Dodika i mene, jer smo najjači

Potpredsednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić rekao je da je netačna i prilična podmukla priča koja se nezvanično pominje u političkim krugovima da je on jedan od autora navodnog spiska "nepodobnih Srba".

- Od momenta kada su me ocenili kao veliki faktor koji neće dozvoliti da oni ostvare ikakav izborni rezultat, jer su nas prevarili u konceptu nakon izbora 2014, stalno doživljavam neku vrstu podmetanja i spinovanja. Sa ovim tvrdnjama neće me sprečiti >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u napredovanju, koje je evidentno i za mene i za Ujedinjenu Srpsku. Logično mi je što su, posle predsednika Republike Srpske Milorada Dodika, uslikali i mene, jer oni jednostavno traže način da pokušaju da odstrele one za koje smatraju da su trenutno najjači - ističe Stevandić, predsednik Ujedinjene Srpske.

On je naglasio da mu takvi navodi imponuju jer ga, kako kaže, tretiraju kao političkog kapitalca.

- S druge strane, neugodno mi je, jer to izaziva prilično veliku mučninu kod građana koji nisu informisani o čemu je stvarno reč - rekao je Stevandić za sarajevski portal "Vijesti".

On je ocenio da se SDS, osim bombastičnih neistina i dezinformacija, ne bavi nikakvom drugom politikom, posebno ne ozbiljnom.

- Najveća laž o paravojnim formacijama razbila se u paramparčad, a za tu laž nisu mogli naći nikakve dokaze. Da bi se smanjila šteta od te laži, sada se sve svodi na to da se pokušava pričati o nekim crnim spiskovima, listama, batinašima koji će, kao, ganjati ljude iz opozicije. To je isto kao kada decu plašite babarogama - istakao je Stevandić.

Prema njegovim rečima, ovakvo ponašanje je neozbiljno i neinteligentno.

- Ne postoje nikakve crne liste. Neki ljudi su svojim delovanjem i svojom politikom sebe upisali kod naroda na mesto na listi za koju neće glasati. To su jedine liste koje postoje - naglašava on.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.