Srpska nema potencijal za prihvat izbjeglica

Izvor: Cafe.ba, 02.Nov.2015, 17:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpska nema potencijal za prihvat izbjeglica

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da Srpska ne želi da pravi prihvatne centre za izbjeglice, jer nema snagu i potencijal za to, a ne želi ni da prihvati donatorska sredstva za te nemjene.

Dodik je naglasio da izbjeglice treba da prihvate one zemlje koje su i izazvale migrantsku krizu.

"Evropska unija ima neposrednu >> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << odgovornost za migrante, neka kreira projekat i neka ih zbrinjava na prostoru EU", poručio je Dodik.

On je ponovio da kasarna "Zalužani", niti bilo koja druga neće moći da bude mjesto za prihvat izbjeglica.

"Nemamo novac da prihvatimo izbjeglice. Nismo kreirali migrantsku krizu i nemamo mogućnost da to rješavamo", rekao je Dodik na konferenciji za novinare u Banjaluci.

On je konstatovao da je priča o prihvatnim centrima u Srpskoj i BiH prejudiciranje stvari, s obzirom na to da migranata uopšte nema na granicama BiH.

Predsjednik Srpske je rekao da se prihvatni centri prave u Federaciji BiH /FBiH/ ako je neko u BiH i tom entitetu zainteresovan za to.

Napominjući da možda njegov stav izgleda nehuman, Dodik je rekao da je bar iskren i ponovio da Srpska nema sredstva da bi pomogla migrantima.

Nastavak na Cafe.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dodik: RS neće prihvatati migrante

Izvor: Nezavisne Novine, 02.Nov.2015

BANJALUKA - RS neće praviti prihvatne centre za izbjeglice jer za to nema snagu, rekao je Milorad Dodik, predsjednik RS..."Za to ne postoji mogućnost. Ne}emo da prihvatimo ni donatorska sredstva da ih prihvatimo. Neka ih prihvate oni koji su odgovorni za to. RS ne može da prihvati to", rekao je Dodik...On...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.