Izvor: B92, 16.Mar.2009, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saradnja Rusije i Republike Srpske

Beč -- Rusija i Republika Srpska ojačaće saradnju kroz projekte u RS, izjavio je ruski vicepremijer Igor Sečin u razgovoru sa premijerom RS Miloradom Dodikom.

"Sve naše velike kompanije - Inter RAO EES, Rosnjeft, Transnjeft i Gasprom - aktivno rade u vašoj republici. Mi imamo visok nivo razumevanja i ekonomske veze nastavljaju da se razvijaju", rekao je Sečin.

"Projekti koji doprinose prosperitetu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << lokalnog stanovništva, kao i razvoju kontakata između naših preduzeća, primenjuju se u republici", rekao je ruski vicepremijer.

Dodik je izjavio da "RS izražava zadovoljstvo zbog razvoja energetske saradnje sa Rusijom”.

Sečin je rekao i da Rusija i RS nameravaju da ojačaju saradnju u oblasti elektroenergetike.

Između ostalog, radi se o učešću ruske kompanije Inter RAO EES u izgradnji novih i modernizaciji postojećih energetskih kapaciteta u RS.
Pogledaj vesti o: Gasprom

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Veća saradnja Rusije i Republike Srpske

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Mar.2009, 22:38

MOSKVA - Rusija i Republika Srpska nameravaju da povećavaju saradnju u realizaciji zajedničkih projekata na teritoriji RS, izjavio je u nedelju ruski vice premijer Igor Secin u susretu sa premijerom Republike Srpske Miloradom Dodikom..."Sve naše velike kompanije aktivno rade na teritoriji Republike...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.