Sabor SNSD: Dodik reizabran za predsednika, Dačić: BiH neće biti muslimanska država

Izvor: Beta, 15.Jun.2019, 20:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sabor SNSD: Dodik reizabran za predsednika, Dačić: 'BiH neće biti muslimanska država'

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik danas je ponovo izabran za predsednika vladajućeg Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD).Kako prenosi Hina, Dodik je bio jedini kandidat, a na Saboru (kongresu) SNSD je izabran jednoglasno.Dodik je u govoru učesnicima Sabora, medju kojima je bio i predsednik Socijalistričke partije Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, rekao da je Republika Srpska "najbolji deo BiH" i da SNSD neće dozvoliti da srpski identitet u BiH bude poništen.Dačić je u govoru rekao da je Republika Srpska "glavni interes Srbije" i da "BiH nikada neće biti muslimanska država"."Republika Srpska je glavni interes Srbije i srpskog naroda. Imamo mi u mitologiji i drugih glavnih mesta za srpstvo, ali to je istorija, a Republika Srpska je budućnost. BiH nije i nikad neće biti muslimanska, kako to hoće Bošnjaci", rekao je Dačić. Milorad Dodik je SNSD osnovao 1996. godine.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Sabor SNSD: Dodik reizabran za predsednika, Dačić: BiH neće biti muslimanska država

Izvor: SandzakPress.net, 15.Jun.2019

Kako prenosi Hina, Dodik je bio jedini kandidat, a na Saboru (kongresu) SNSD je izabran jednoglasno. Dodik je u govoru učesnicima Sabora, medju kojima je bio i predsednik Socijalistričke partije Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić, rekao da je Republika Srpska „najbolji deo BiH“ i...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.