Izvor: Nezavisne Novine, 13.Avg.2017, 20:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SDS i Savez za promjene zaslužni za isplatu klirinškog duga, Dodik izokreće stvarnost

BANJALUKA - Predsjednik Srpske demokratske stranke /SDS/ Vukota Govedarica tvrdi da su SDS i Savez za promjene zaslužni za isplatu ruskog klirinškog duga BiH i Republici Srpskoj i da predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata /SNSD/ Milorad Dodik "izokreće stvarnost i dijeli srpski narod".

"Svjestan činjenice u kakvom se stanju nalazi Repubika Srpska poslije 11 godina kontinuitata njegove vladavine koja je rezultovala društvo u kome imamo manjinu bogatih i jednu >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << ogromnu većinu siromašnih i obespravljenih Dodik se okrenuo onome što najbolje zna da radi: da podmeće i izmišlja nepostojeće zavjere, da izokreće stvarnost i da dijeli srpski narod", navodi se u saopštenju SDS-a.

Govedarica je rekao i da je zaslugom ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirko Šarović pozitivnim ishodom riješen i "trgovinski rat" sa Hrvatskom, koji je pokazao da se "može bez Dodika i da on više nije nezaobilazan faktor u odlučivanju", navodi Govedarica u saopštenju.

"Dodiku se nakon vrućih proljeća pričinjavaju i vruće jeseni što samo govori da se radi o čovjeku koji se boji naroda i narodnog nezadovoljstva", tvrdi Govedarica.

On je naveo da je narod svjestan činjenice kakav je "ekonomski i demokratski genocid napravila dosadašnja Dodikova politika, te da će odluku donijeti na izborima 2018. godine", a nakon toga, navodi Govedarica, moraju biti svjesni da će morati da se susretnu sa Zakonom o porijeklu imovine.

"Tada će sva Dodikova politička djela da izblijede a ostaće samo obrisi promašenih politika koji su potpuno obespravili građane Republike Srpske", navodi se u saopštenju iz SDS-a.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.