SAOPŠTENJE AMBASADE SAD U BiH: Amerikanci reagovali na tvrdnje o atentatu na Milorada Dodika

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Feb.2024, 17:41

SAOPŠTENJE AMBASADE SAD U BiH: Amerikanci reagovali na tvrdnje o atentatu na Milorada Dodika

Vulićeva je dodala da kukavice iz opozicije smatraju da ovo nije borba Republike Srpske.

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Sarajevu reagovala je na jutrošnje navode potpredsednice SNSD, Sanje Vulić, da ima saznanja da se na predsednika Republike Srpske, Milorada Dodika, sprema atentat, porukom da su "ovi navodi apsurdni i potpuno neutemeljni".

Vulićeva je gostujući >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u Jutarnjem programu RTRS rekla da imaju informacije od određenih krugova američke Ambasade da se predsedniku Dodiku sprema atentat.

- Ovi navodi su apsurdni, potpuno neutemeljeni i neodgovorni - saopšteno je iz Ambasade SAD za sarajevsku N1.

Ova veoma kratka reakcija Ambasade SAD usledila je nakon što je Vulićeva sa javnošću podelila informaciju o pripremi atentata na Dodika.

- Ja ne kažem ovo što pripadam SNSD-u, nego na bazi onoga što smo dobili. Scenario je sledeći: problem je što su sva istraživanja pokazala da u BiH ima dosta ruda, zlata i svega ostalog. Veliki deo toga je na području Republike Srpske. Na području Lopara, Mrkonjić Grada, Doboja ima neverovatna pronalazišta ruda. Ambasadori su naterali Vladu FBiH da im u Varešu daju koncesiju na 99 godina. Hteli su to i nama da urade. Predsednik Dodik je rekao "ne", poštovaće se Dejton. Kada su videli da ataci ne pale, pokrenuli su ovaj proces - kazala je Vulićeva.

Osvrnuvši se na skup građana koji pružaju podršku Dodiku ispred Suda BiH u Sarajevu, Vulićeva je sugerisala da su stabla ispred Tužilaštva BiH namerno posečena.

- Neka pogledaju vaši reporteri ispred Suda BiH, ovaj put su posečena sva stabla drveća koja su bila. Ne kažu lovci bez razloga "bistar ti pogled". Ja sam pre odlaska u Sarajevo rekla da je u Sarajevu pripremljen scenario novog Gardovića. Ovde se sprema veliki atak - rekla je Vulićeva.

Ona je dodala da kukavice iz opozicije smatraju da ovo nije borba Republike Srpske.

- Ovo je borba svih Srba i Republici Srpskoj. Oni misle da će se rešiti Dodika i da će vladati. Gde će vladati? Ja prihvatam da je možda SNSD ljudima dosadio, ali ko im se drugi nudi?! Nastave li stranci ovako nećemo imati Republiku Srpsku - kazala je Vulić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.