RASKRINKANA AFERA IKONA Ambasador BiH u Rusiji o iskonstruisanim političkim podvalama protiv Dodika

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Sep.2023, 16:55

RASKRINKANA AFERA "IKONA" Ambasador BiH u Rusiji o iskonstruisanim političkim podvalama protiv Dodika

"Gde je kraj lancu politički iskonstruisanih afera"

Nakon odluke Tužilaštva BiH o nesprovođenju istrage u predmetu "Ikona" reagovao je ambasador BiH u Rusiji Željko Samardžija koji je od početka tvrdio da je to iskonstruisana afera u sarajevskim političkim i medijskim krugovima s ciljem da se naruši ugled tadašnjeg srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika.

- I sada nastavljaju sa iskonstruisanim političkim pričama >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << protiv Milorada Dodika - naveo je Samardžija u izjavi za Radio Republike Srpske.

Amasador BiH u Rusiji ponovio je da je sve urađeno prema diplomatskim pravilima i da je ikona vraćena poklonodavcu.

- Namera sarajevskih političkih i medijskih krugova bila je napad na autoritet tadašnjeg srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika što je nastavljeno i danas samo je reč o funkciji predsednika Republike Srpske koju obavlja ista osoba - kaže Samardžija.

Samardžija, koji je i sam bio saslušavan u vezi sa predmetom "Ikona" pita:.

Tužilaštvo BiH je donelo odluku o neprovođenju istrage u predmetu "Ikona", a reč je o pozlaćenom umetničkom delu koji je Dodik poklonio šefu ruske diplomatije Sergeju Lavrovu u decembru 2020. godine.

Ovakva odluka je doneta nakon što je Ukrajinsko tužilaštvo saopštilo da pomenuta ikona ne pripada njihovoj kulturnoj baštini.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.