Prva tranša od MMF-a stiže u julu

Izvor: Capital.ba, 20.Apr.2016, 13:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prva tranša od MMF-a stiže u julu

JAHORINA, Sporazum BiH sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) o novom kreditnom aranžmanu biće potpisan u junu, dok će prva tranša biti uplaćena u julu, potvrdio je danas predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik na „Jahorina ekonomskom forumu 2016“. On je istakao da trenutno u budžetu RS postoje određeni zastoji na nekim mjestima, te da će aranžman, odnosno prva tranša kada stigne u julu, pomoći likvidnosti samog >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << budžeta. „Aranžman MMF-a nije nešto što me raduje, ali on svakako pomaže“, naglasio je Dodik. On je podsjetio da BiH nema aranžman sa MMF-om već tri godine istakavši da kada nema podrške MMF-a, nema ni Svjetske banke, dok je i EU restriktivna, ako zna da neka zemlja nema aranžmane sa MMF-om i Svjetskom bankom. „Ako nemate aranžman sa MMF-om, onda vas i veliki bankarski sistemi ne opažaju ozbiljnije. Volio BiH da nemamo potrebu za MMF-om, ali objektivno situacija je takva. Mi smo u protekle dvije godine vraćali ranije preuzete obaveze prema MMF-u i održavali plaćanja iz budžeta u skladu sa našim prioritetima“, rekao je Dodik. Dodao je da su prihodi od direktnih i indirektnih poreza od početka godine povećani za sedam odsto, a da stope nisu povećane, što je dobar pokazatelj. „To ukazuje da će neka nadoknada budžetskih obaveza biti adekvatno sanirana. Aranžman MMF-a nije nešto što me raduje, ali on svakako pomaže i ja ga tako i posmatram“, naglasio je Dodik. CAPITAL: M.Č.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Potrebna budžetska podrška za novi aranžman

Izvor: Cafe.ba, 20.Apr.2016

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da će za novi aranžman sa Svjetskom bankom biti potrebna budžetska podrška, odnosno takozvani projekat DBL, za šta je poželjno da se već ima zaključen aranžman sa Međunarodnim monetarnim fondom MMF da bi se moglo kvalifikovati...

Nastavak na Cafe.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.